SKRIVET: 2014-05-31, kl 10:48:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon lördag

Vaknade för en stund sedan och sitter nu nere i köket och äter frukost. Mina föräldrar är iväg på båtrace i sävelången hela dagen idag, så jag är i stort sätt ensam hemma. Eller aa, min bror är hemma, men det är som att vara ensam, haha.

Ska inte till stallet idag, så jag har en dag med inga som helst måsten framför mig idag. Tänkte gå ut och gå en sväng med Holly, men vi får se vad det blir för väder. Just nu är det väldigt grått ute och jag känner inte för att gå ut om det ska börja regna. Senare i eftermiddag kommer Amanda hit på middag, tjejsnack och planering inför bråvalla. Så jag hoppas att vädret har spruckit upp till dess så vi kan sitta ute mysa.
Tänkte även bjuda på världens godaste hallonpaj till efterrätt, så ska fixa med det nu under förmiddagen. 

SKRIVET: 2014-05-30, kl 21:36:41 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

30 maj

Mamma körde mig till stallet vid fem idag och släppte av mig direkt uppe vid sommarhagen, skönt att slippa gå upp för backen, haha. Hämtade Nora och gick ner till stallet, borstade igenom henne, plockade bort två fästingar och kände igenom henne, precis som vanligt, innan jag sadlade och red iväg.
 
Vi red, som jag sa tidigare idag, bort till galoppbanan i Ryggebol. Red vägen in och tränade övergångar mellan skirtt och trav, vilket fungerade super och hon travade till och med på lugnt och avslappnat efter en stund. Sedan tog vi galopp i stort sätt hela banan, men några små skrittpauser i nedförsbackarna, och här gick det lite fortare än vad det gjorde i traven kan man väl säga. Men tror hon behövde få ut lite energi så det var okej, hon är fortfarande otroligt kontrolerbar och saktar av nästa så fort man ta i henne, vilket är skönt! Travade sedan i stort sätt hela stigen i skogen tillbaka ner till ridhuset, men en sista galopp på slutet innan vi skrittade vägen hem igen. Var ute i en timme ungefär och tror att det var väldigt uppstattat av Snoris att få komma ut i skogen och röra lite på sig för hon frustade nöjt hela vägen hem, haha sötis.
 
När vi kom tillbaka till stallet spolade jag av henne och sedan fick hon gå in i boxen och äta upp müslin som legat i hennes krubba några dagar då hon varit för mätt för att äta den de andra dagarna. Men idag åt hon upp med stor aptit, vilket var bra! På vägen upp till hagen sedan fick hon beta längs med dikeskanten hela vägen upp. 
Sedan, medan jag väntade på att pappa skulle komma och hämta mig, så tog jag lite kort på Nora i hagen. Det var dock lite svårt på hennes hagkompis Tilos, fröken nyfiken, kom fran och nosade på kameran samt slickade och puffade på mitt huvud, haha. Sedan kom även Snoris fram och undrade vad jag höll på med och mös en stund.
 
 
 

SKRIVET: 2014-05-30, kl 10:50:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Morning

Herregud vad trött jag var igårkväll efter en dag men fullt upp. Somnade jättefort och har sovit så himla skönt hela natten. Brukar alltid vakna mitt i natten av att det är varmt eller något, men idag sova jag fram tills att alarmet ringde vid nio, och hade det inte ringt hade jag utan tvekan sovit några timmar till, men icke. Har lite dåligt samvete över att jag var borta hela dagen igår. Pappa håller nämligen på att byta tak på vårat uthus, och han har bett oss barn om hjälp. Så i och med att jag inte var hemma och hjälpte till igår, så tänkte jag vara det nu under dagen idag. Så ska strax byta om och gå ut och fråga om han behöver hjälp med något.
 
Stallet får alltså vänta tills senare i eftermiddag. Men det blir perfekt för då är det förhoppningsvis inte lika varmt ute som det är under dagen. Tänkte rida ut en sväng, förmodligen bort till galoppbanan, och bara ha det jäkligt kul ute idag. Tänkte även ta med kameran idag igen och fota lite vardagliga bilder, typ uppe i hagen.
 
plutteskruttesnutten, vad jag saknar denna häst ibland ♥

SKRIVET: 2014-05-29, kl 21:34:57 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

29 maj

 
 
 

SKRIVET: 2014-05-29, kl 20:30:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lååång dag

Herregud, åkte hemifrån vid tio imorse och kom hem först nu. Men har haft en så jäkla rolig dag, och den har verkligen gått så himla fort!
Kom till stallet vid elva, och då var Sandra redan där, så vi gick upp och hämtade Nora direkt och lät henne veta längs med dikeskanten hela vägen ner, så det tog väl typ 20/30 min ner från hagen, det brukar liksom ta 5min. Sedan borstade vi henne ordentligt, smörjde hovarna, mulen och runt ögonen och tog lite uppställningsbilder på henne som jag ska visa er senare ikväll eller imorgon. Sedan gick vi in och sadlade samt tränsade och så red jag ett pass i paddocken för Sandra som gick väldigt bra, för det är svårt att gå helt från en ridstil till en annan. Men jag tycker att det är väldigt roligt och utmanande att prova på något nytt och att lära sig nya grejer.
Vi fortsatte i alla fall att jobba på samma sätt som i tisdags, men idag i alla gångarter. Det är väldigt mycket cirklar, att hon ska vara lugn och avslappnad och ge efter för tryck och söka sig nedåt. Även att hon ska vara kvick och vaken för hjälperna och gå undan när man ber om det. Tycker som sagt att det gick väldigt bra, speciellt med tanke på att det var andra gången jag red henne såhär och hon själv bara har blivit riden på det här sättet i en månad, lite mer, ungefär. 
Sedan när vi spolat av henne och släppt ute henne i hagen igen följde jag med Sandra in i huset en stund. Skulle egentligen typ bara dricka ett glas vatten, men det slutade med att vi satt i köket i ungefär en timme och drack te samtidigt som vi tittade på när en tjej i stallet red i paddocken. Eva-Lena har nämligen världens bästa utsikt över hela stallplanen från hennes köksfönster.
I alla fall, vid fem gick jag från stallet till Stenkullen station för att ta tåget till flods och gå hem till Amanda. Vi satt en stund nere på hennes brygga och pratade, sedan gick vi upp och åt middag med hennes familj och sen kom mamma och hämtade mig.
Nu har jag precis ätit middag nummer två, vilket var väldigt välbehövligt efter en dag då jag endast ätit frukost vid åtta imorse. :) Så nu ska jag gå upp och lägga mig i sängen, föra över och redigera lite bilder som kommer upp här senare och sedan ska jag sätta på en film innan jag ska sova.
Imorgon ska jag till stallet igen och rida ut en sväng, men är förmodligen inte där lika länge som idag.

SKRIVET: 2014-05-29, kl 09:22:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Godmorgon! Jag vaknade vid sju imorse av att det var ljust ute och jag behövde gå på toa. Låg dock kvar i sängen en stund och försökte somna om, men vid åtta gav jag upp och gick ner och åt frukost.
Nu ska jag alldeles strax byta om och åka iväg till stallet. Ska möta Sandra vid elva och så ska vi träna. Tar även med kameran, för om Sandra inte har bråttom till något så kanske vi fixar Nora riktigt fin innan och tar lite uppställningsbilder på henne. Hon har verkligen blivit så himla fin i kroppen!
Nej, nu måste jag byta om, borsta tänderna och packa väskan. Vi hörs under dagen eller i eftermiddag när jag kommit hem.

SKRIVET: 2014-05-28, kl 21:17:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

28 maj

Hade planerat riktigt bra uppdatering idag, men efter studiebesöket på Liseberg så hade jag bara 20% batteri kvar på mobilen, så det sket sig. Nu är jag i alla fall hemma efter en lååång dag med mycket roligheter!
Mötte som sagt upp Sanna, Emma och Jossan i stan och så gick vi till Jensen och åt lunch tillsammans. Sedan tog vi spårvagnen till Liseberg där vi mötte upp våra lärare samt resten av klassen för att gå på studiebesök på Liseberg. Det var väl inte jättekul att sitta och lyssna på en föreläsning om Lisebergs historia, ekonomi osv. men det gick fort i alla fall, så det var skönt! Efteråt gick vi och fika och sen gick vi i stan en stund.
Var i stallet vid sex och skrittade ut i skogen med Snoris idag. Hon behöver lära sig att lyfta ordentligt på sina hovar, så vi red runt i skogen lite huller om buller i ungefär en halvtimme, sedan travade vi runt lilla rundan också, så red ungefär en timme. Imorgon ska jag rida för Sandra igen och fortsätta på det vi höll på med igår, och på fredag tänkte jag rida ut och galoppera med Nora så att hon får av sig lite energi.

Nu är jag som sagt hemma och ligger i sängen. Ska gå ner och göra i ordning något att äta då allt jag ätit idag är lunch, sedan ska jag ligga i sängen resten av dagen och kolla gossip girl. Är heelt slut efter idag, samt att jag ska upp hyffsat tidigt imorgon för att vara i stallet vid elva.
Vi hörs mer imorgon helt enkelt.



SKRIVET: 2014-05-28, kl 11:12:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag

Sitter på bussen påväg till Floda och ska in och möta upp Jossan, Sanna och Emma inne i stan. Vi ska gå ut och äta lunch tillsammans då Jossan fyller arton idag!!! Sedan vid två ska vi möta upp klassen utanför Liseberg för att gå på studiebesök. Slutar någon gång mellan tre och halv fyra idag, och då ska jag direkt till stallet. Sandra undrade nämligen om jag kunde och vila ta Nora resten av veckan, vilket jag så klart vill! Så antingen aka vi fortsätta på det vi började med igår, eller så rider jag ut en sväng.
Vi hörs i alla fall under dagen!

SKRIVET: 2014-05-27, kl 20:40:45 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Från igår

Igår åkte jag alltså med Eva-Lena och Sandra på träning med Nora. Det är nämligen så att Nora inte riktigt trivs med att bli riden på vanligt, engelskt, sätt, så Sandra har börjat rida western med henne vilket funkar mycket bättre! Hon har varit iväg på fyra träningar redan och känner så mycket skillnad på Nora. Hon är mycket lugnare, mjukare och mer harmonisk att rida nu. Så igår följde jag alltså med och kollade samt fotade. Och idag red jag som sagt för Sandra första gången och övade lite basic på det hon har lärt sig och håller på med nu. Och det var extra kul att jag följde med igår, då Nora fick hälsa på kossor för första gången!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skulle kunne lägga upp huuur mycket bilder som helst då hon är så himla vacker!

SKRIVET: 2014-05-27, kl 19:11:29 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Snoris 27 maj

Kändes som att jag gick väldens mest onödiga dag i skolan idag, verkligen. Hade muntligt matte nationella första lektionen, vilket gick sådär. Var inte så delaktig som jag vet att jag kan vara, men har varit så himla trött och seg idag då jag och Jonte somnade rätt sent inatt. Sedan har jag inte gjort någonting resten utav dagen. Vi håller ju på med reklamfilmer i skolan och ska spela in, klippa ihop och så där, och min grupp hade i stort sätt ingenting att göra då vi inte kunde filma idag. Så fick sluta tidigare, vilket var väääldigt skönt!
 
Tog bussen direkt till stallet, som jag alltid gör, och gick upp och pratade en stund med Sandra innan jag hämtade Snoris i sommarhagen. Sååå skönt nu när hon går på bete, för man slipper mocka och fylla höpåsar, haha. Borstade och mös en stund innan Sandra kom ner med den andra westernsadeln och så red vi ett pass i paddocken. Väldigt basic och grundläggande smågrejer, men ändå sånt jag kan sitta och träna på huuur mycket som helst. Det var väldigt kul och annorlunda mot vad jag är van vid, men rolgit att prova på något nytt! Vi hade inte tänkt att jag skulle rida jättelänge idag, men tiden gick väldigt fort och vips så hade redan ridit i en och en halv timme.
 
Nu är jag hemma, har ätiti middag och sådär. Ska läsa bloggar och hoppas på att få bilder från Sanna från i lördags. Ska även gå igenom dem jag tog igår på Sandra och Nora, lägga ut några fler här senare ikväll och berätta vad vi var iväg och gjorde igår!
 

SKRIVET: 2014-05-26, kl 19:15:21 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Sneak peak

Kom hem från stallet vid halv fem, har ätit middag, varit en sväng på jordnära och nu precis ätit välrdens godaste, hemmagjorda rabarberpaj. Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan packa lite grejer och åka iväg till Jonathan för att sova där. Därför hinner jag inte lägga upp några bilder från idag utan det kommer upp imorgon i stället. Men här är en liten sneak peak på vad vi var iväg och gjorde med Nora idag.
 
 
 

SKRIVET: 2014-05-26, kl 11:01:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

@ bilen

Sitter i bilen tillsammans med Sandra och Eva-Lena med Snoris bak i släpet påväg på lite äventyr. Har kameran med mig, så bilder från dagens äventyr kommer senare ikväll. 

SKRIVET: 2014-05-25, kl 15:45:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Yesterday & idag

Vaknade så taggad när alamret ringde vid nio igår och gick upp och åt en macka, bara för att jag skulle svimma av hunger, sedan hoppade jag direkt in i duschen. Sedan tog jag det lugnt en stund, väckte jonty, kollade tv och målade naglarna innan jag började fixa mig. Sedan vid tolv mötte jag Sanna nere vid allum och så gick vi till tåget tillsammans. Inne i stan mötte vi Michael och Becca och tog bussen ut till Torslanda.
Sedan möttes vi av en väääldigt glad Jossan och Irene, fick champange och ett "hemligt uppdrag" som vi skulle göra under dagen, hahaha Sannas var ju bäst! Sen kom även Sara och Lisa och vi satt ute på altanen och åt hur god mat som helst och pratade om allt och ingenting i flera timmar. Det var sjukt kul att träffa Lisa och Irene för jag har knappt sett dem sen vi slutade nian.
Tiden gick hur fort som helst och vid halv fem kom Sannas föräldrar och hämtade oss. Jag åkte hem till Jonathan och skulle egentligen bara hämta mina grejer för att åka hem, men var så trött och seg så somnade i hans säng och sov några timmar. Vaknade senare på kvällen och gick upp och åt lite, kollade på tv en stund och sedan somnade jag om igen.
Tog tyvärr inte så många bilder igår, men Sanna har lovat att skicka senare och hoppas även på att någon lägger upp lite bilder på fb.
 
I och med att jag somnade såpass tidigt igår så har jag sovit helt hackigt inatt, haha. Vaknade vid fyra och var helt klarvaken, men låg kvar i sängen och somnade om till slut och sov fram till halv tio imorse. Då gav jag upp så låg och kolla fb och läste bloggar tills Jonty vaknade. Vi låg kvar en stund i sängen och pratade innan vi gick upp och åt frukost. Sedan städade vi lite i läggan, vilket behövdes, innan pappa kom och hämtade mig.
Har bara legat i sängen hela dagen och ska strax gå ner och göra i ordning någonting att äta. Sedan ska jag lägga mig i sängen igen och kolla på gossip girl resten utav dagen. Är helt seg idag så ska bara ta det lugnt. Måste vara pigg och fräsch imorgon, för då ska jag iväg på äventyr hela dagen! ;)
 
 

SKRIVET: 2014-05-23, kl 22:51:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Friday

Hej och sorry för urusel uppdatering denna veckan. Men jag har varit sjuk tisdag och onsdag och bara varit hemma och tagit det lugnt samt pluggat matte.
Igår efter skolan åkte jag till allum med Sanna för att köpa present till Jossan, vilket slutade med att vi åkte in till stan. Dock helt i onödan insåg vi sen. Sedan åkte jag direkt hem till jonte och sov här.
Idag har jag haft matte nationella som gick helt åt helvete. Vet inte vad som hände, men hade verkligen inget mattetänk idag. Efter skolan åkte jag i alla fall direkt till stallet för att vara med och släppa ut hästarna på sommarbete. Inte för att det var så fartfyllt direkt, men fick träffa Sandra och Eva-Lena och prata en stund med dem i alla fall vilket alltid är kul. Åkte sedan hem för att packa lite grejer och var hemma i några timmar innan jag åkte tillbaka till Partille igen.
Jonte jobbar sent idag och är inte hemma förrän vid tolv inatt, så jag ska strax krypa ner i sängen och försöka sova. Ska upp vid nio imorgon för ska hinna duscha, äta något litet och fixa mig innan jag ska möta upp Sanna vid tolv så ska vi åka tillsammans till Jossan där vi ska äta CHAMPANGEBRUCH!!! Gud, vad jag har längtat efter det här!

SKRIVET: 2014-05-18, kl 18:33:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stay in bed

Har precis varit bere och ätit en god middag med familjen. Blev inte grillat då det inte var någon som orkade, men det var självklart gott ändå! Ligger nu uppe i sängen igen och tänkte sätta på en film och ligga här resten av kvällen. Känner mig inte riktigt helt 100, är frusen och har ont i huvudet samt halsen, så ska ligga och vila och ta det lugnt ikväll. Känner verkligen inte för att bli sjuk nu.

SKRIVET: 2014-05-18, kl 15:42:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

15:42

Hej! Solen gick ju i moln efter att jag hade bloggat imorse och var på väg ut för att sola. Så la mig i soffan någon timme och kollade på tvn en stund och bara tog det lugnt. Sedan när solen kom tillbaka skyndade jag mig ut till altanen för att hinna sola så länge som möjligt. Låg ute i lite mer än en timme och det var riktigt varmt och skönt, nästan lite för varmt ett tag när det inte fläktade. Vinden kommer ju inte åt så bra eftersom vi har plank runt altanen, vilket är väldigt skönt men även lite jobbigt på sommarens varmaste dagar då det lätt blir för varmt att ligga still där nere.
Har i alla fall duschat och smörjt in mig med after sun lotion och ligger nu i sängen, läser bloggar, kollar runt på snygga bikinis samt kollar efter recept på god mat. Vi ska grilla och vill hitta något nytt, gott att testa. Får se om jag går ut på en promenad senare eller inte. Det skulle vara skönt och välbehövligt, men tycker att det känns rätt kvavt i luften ute nu, så vi får se vad det är för väder senare ikväll helt enkelt.
 
Längtar sååå till sommaren då det aldrig riktigt blir mörkt och det är svalr och skönt ute på kvällen samt att man får uppleva så himla fina sommarkvällshimlar.

SKRIVET: 2014-05-18, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Countdown

Champagnebrunch hos Jossan - 6 dagar
Håkan med Amanda - 20 dagar
Skolavslutning & sommarlov - 24 dagar
Bråvalla med Amanda - 38 dagar
 

SKRIVET: 2014-05-18, kl 10:33:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sunday

Godmorgon! Vaknade faktiskt nyss och sitter nere i köket och dricker smoothie. Var sjukt sugen på jordgubbssmoothie, så gjorde det till frukost. Ser ut att bli lika strålande fint väder idag som det var igår, så efter frukosten ska jag ta på mig bikini och gå ut och sätta mig i solen. Brände ju mig igår då jag sket i att smörja in mig för trodde inte att solen skulle ta så mycket som den gjorde, men det har lagt sig nu och idag ska jag smörja in mig noga. Samt duscha i eftermiddag och smörja in med after sun.
Har inga som helst planer eller måsten för idag vilket känns så. himla. skönt. Kan, och tänker, sitta ute i solen hela dagen och bara slappa. Tänkte dock försöka ta mig ut på en promenad runt Nääs senare i eftermiddag/kväll. 

SKRIVET: 2014-05-17, kl 16:51:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Släktkalas

Nyfärgat hår och inviger nya somnarklänningen

SKRIVET: 2014-05-17, kl 16:07:28 | PUBLICERAT I: Food

Bake a cake



Blev väl inte värdens vackraste men det var kul att prova i alla fall

SKRIVET: 2014-05-17, kl 15:10:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

17 maj

Det var så skönt att ligg ute i värmen på altanen förut och bara ta det lugnt. Kan dock inte ligga still särskilt länge utan att bli rastlös, men en timma funkar. Har i alla fall redan fått årets första bikinirand, och hoppas på lika fint väder imorgon igen.

Sitter uppe i badrummet nu och håller på att färga håret, eller aa, mamma färgar det. Har funderar länge på att ljusa upp det nu till sommaren då jag tycker att det är så fint med lite ljusare hår under de ljusa årstiderna. Men vet att jag kommer vilja färga tillbaka det mörkare till hösten igen, och i och med att det är ett himla slit med avfärgning och grejer för att få det snyggt, så behåller jag det mörka som jag egentligen trivs så himla bra med.
När vi är klara ska jag gå ner och fixa med muffinsarna jag bakade förut. Köpte ju nämligen nya formar igår med ett roligt och annorlunda motiv, så ska de hur det blev. Sedan måste jag börja fixa mig för vid fem ska vi vara på kalas i Hemsjö.

oldie but goldie från förra sommarn

SKRIVET: 2014-05-17, kl 11:49:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lööördag

Godmorgon, eller för er är det väl förmiddag nu, haha. Jag vaknade dock ganska nyss och sitter nu nere och äter frukost. Men alltså, vilket härligt väder det är ute dag då! Blå himmel, strålande sol och 18 grader i skuggan. Ska, efter att jag har ätit upp, gå ut och lägga mig på altanen en stund. Har inte hunnit sola något än i år, så det ska blir skönt att bara lägga sig ner och koppla av i värmen.
Lite senare i eftermiddag ska vi på kalas hos min farmors syster som fyller år idag, och innan det måste jag hinna färga håret, har sån utväxt nu att det inte är särskilt vackert. Vill även försöka hinna med att baka muffins då vi köpte nya, roliga formar igår som jag vill testa. Så hoppas att jag hinner det under dagen, annars får vi se om jag orkar göra det ikväll när vi kommer hem.

SKRIVET: 2014-05-13, kl 18:55:15 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

13 maj

Har pluggat inför engelska läsförståelse hela förmiddagen idag och det har väl gått så där. Har haft ont i huvudet samt varit väldigt okoncentrerad. Hoppas att jag mår bättre imorgon!
Mamma körde i alla fall mig till stallet vid tre tiden förut. Tänkte först rida i paddocken, men i och med huvudvärken så valde jag att rida ut idag i stället. Tycker som sagt inte att det är någon idé att föröka rida ett ordentligt pass i paddocken om jag inte känner mig helt hundra och peppad på det för vet att det lätt bara blir pannkaka då. I alla fall, tänkte utforska en ny stig som jag velat rida länge, men när vi skrittat en stund på den så var jag rädd att jag skulle rida vilde eller att det skulle komma en älg, haha, så jag och Elin ska rida där tillsammans någon dag och kolla. Bättre att rida vilse tillsammans än ensam liksom. ;) Var i alla fall ute i ungefär en timme, och travade mestadels.

Sedan var det tänkt att jag skulle åka till jonte och sova där efteråt, men det blev inte så. Så nu ligger jag hemma i min säng i stället och har precis ätit middag. Ska sätta på ett avsnitt av gossip girl och försöka hålla mig från att gå ner och göra chokladbollar. Är sjukt sugen!!



Världens finaste Noris ❤

SKRIVET: 2014-05-13, kl 10:36:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag

Godmorgon, eller aa förmiddag. Jag vaknade upp med sån sjuk huvudvärk imorse, så jag valde att ligga kvar i sängen och somna om och vaknade inte förrän nu. Har fortfarande huvudvärk, men inte alls lika jobbig.
Ska strax gå ner och göra i ordning lite frukost. Är jättesugen på bananpannkaka, så ska nog göra det. 
Sedan får vi se, det är tisdag och jag behöver åka iväg till stallet, men får de om jag gör det direkt efter frukosten eller lite senare idag. Sedan behöver jag även plugga inför engelska nationella som är imorgon, läs- och hörförståelse. Men brukar inte ha så svårt för det.

SKRIVET: 2014-05-12, kl 16:04:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lycka, glädje, eufori

Kalla det vad du vill men att komma hem idag och kolla brevlådan var ren och skär lycka.
I onsdags åkte jag nämligen hem till Amanda direkt efter skolan och så bokade vi biljetter till bråvalla som är sista veckan i juni!!!!! Så idag när jag kollade posten så hade min biljett kommit och juste nu känner jag ba "aaaa händer detta ens???" JAG SKA FÅ SE FKNG KANYE WEST! Och vara på festival tillsammans med universums bästa människa. Det här kommer bli så sjukt jävla kul och jag läääängtar så in i bomben!

SKRIVET: 2014-05-10, kl 16:22:13 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Lördag

Kom hem från stallet för en stund sedan och ska strax hoppa in i duschen för att fräscha till mig lite. Longerade Noris idag med pessoaselen vilket funkade perfa. Hon var lite pigg och busig, men jobbade på riktigt bra. Haha gud, måste bara berätta en rolig grej som hände. Nora var lite övertaggad när hon skulle galoppera, och hon brukar bocka i galoppfattningarna ibland. Men så vet jag inte om hon fastnade i remmen som går bakom rumpan eller om hon snubblande i landningen, för vips så låg hon på backen i alla fall. Hon var dock uppe på benen lika fort igen och såg helt chockad ut, haha.
 
Ska som sagt hoppa in i duschen nu och fräscha till mig lite, och efter det göra i ordning någonting att äta. Lite senare ikväll ska jag hem till Sanna för att ha myskväll, och sedan åker jag hem till Jonathan och sover där ikväll. ♥
 
Vad lurvig hon var i våras innan Sandra klippte henne, haha-

SKRIVET: 2014-05-09, kl 20:17:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Myskväll

Sitter nere i soffan med mamma och kollar på finalen av let's dance. Var och handlade med familjen förut och köpte lite gottigt som vi äter nu. Efter let's dance ska jag faktiskt gå upp och lägga mig då jag tänkte gå upp hyffsat tidigt imorgon och åka till stallet.

SKRIVET: 2014-05-08, kl 11:31:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Thursday

Vaknade upp hemma hos Jonte vid fem imorse då han inte kunde sova längre eftersom han somnade innan nio igårkväll, och han låg och rörde massa på sig och höll på. Försökte dock somna om men gav upp efter en stund, så då låg vi och pratade samt mös fram till halv sju då jag var tvungen att gå upp och fixa mig inför skolan. Och eftersom Jonte ändå inte kunde soma, så gick han upp och gjrode i ordning pannkakor som vi åt tillsammans innan jag gick till skolan. Vill föralltid starta mina mornar med mysfrukost tillsammans med denna person! ♥
Hade bara en lektion idag vilket var svenska nationella, uppsatsdelen, som förövrigt kändes skitbra! Bestämde mig väldigt fort för vad jag skulle skirva om och hade lätt för att komma på vad jag skulle skriva, så det gick väldigt fort och nu i efetrhand känns det så otroligt skönt att det gick så bra! Lite orolig dock då vi skulle skriva en text med minst 300 ord och max 600, och jag skrev 669 ord, så hoppas att det är ok ändå.
 
Kom hem för en halvtimme sedan och är i fullgång med att göra lunch. Har varit otroligt sugen på kyckling ganska länge, så håller på att göra kycklingsallad med couscous. Har inga som helst planer för idag då jag inte visste att jag skulle vara hemma så himla tidigt. Men funderar på att antingen gå ut på en riktig långpromenad med vovven, eller gå ut och springa en sväng. Får se, ska höra med mamma sen när hon kommer hem om hon har några planer för dagen eller idéer på vad vi kan hitta på.
 
 

SKRIVET: 2014-05-06, kl 07:12:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdagsmorgon

Usch, vad är det för väder ute idag egentligen? Jag hade hoppats på strålande sol och klarblå himmel, inte grått och regnigt. 
Jag sitter nere i köket och äter frukost. Fick ett recept på smoothie av Sanna igår som ska vara väldigt mättande, och nyttigt, så provade det idag. Det var faktiskt förvånansvärt gott!





Ska strax gå upp och börja fixa i ordning mig inför skolan. Och tisdag idag betyder att jag åker till stallet direkt när vi slutat. Var faktiskt väldigt peppad över att rids ett svettigt pass i paddocken idag, men får se hur blöt och geggig paddocken är sen när jag kommer dit.

SKRIVET: 2014-05-05, kl 20:20:00 | PUBLICERAT I: Food

Kladdkaka deluxe

 
 
Ingredienser:
100gram margarin
2 ägg
3dl socker
2dl vetemjöl
3msk kakao
2tsk vaniljsocker
125gram 81% premium choklad
 
Smält smöret. Blanda ägg och socker. Häll i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och det smälta smöret. Smält chokladen i ett vattenbad och rör fort ner i smeten innan det hinner stelna (det går rätt så fort insåg jag, så man kan smälta chokladen tillsammans med smöret om man är smartare än vad jag var). Häll smeten i en smord och bröad form och ställ in i ugnen i 20-25min i 175 grader.
 

Min kladdkaka ser ju då inte så jättevacker ut så chokladen hann börja stelna medan jag vispade ner den i smeten och jag hade svårt att få ut den ordentligt i formen. Så är man smart smälter man chokladen i det smälta smöret och blandar ner i smeten. Men gott blev det i alla fall, och det är väl det som är huvudsaken!

SKRIVET: 2014-05-05, kl 19:05:00 | PUBLICERAT I: Collage

Dresses

Vill leva i snygga, enkla klänningar för resten av livet.
 
 

SKRIVET: 2014-05-05, kl 15:02:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Hade en väldigt kort dag i skolan idag. Började 9.40 med svenska nationella och sedan hade vi lunch när vi var klara, vid ungefär halv tolv. Sedan hade vi matte som började 13.15 och höll på till 14.20, men kände att det var en väldigt onödig lektion att vänta två timmar på, så åkte hem efter lunchen och var hemma vid ett.
Väl hemma bytte jag direkt om till träningskläder och så cyklade jag och mamma runt sjön, vilket är en mil ungefär. Det var nog den mest händelserika cykelturen någonsin, för först möter vi en polisbil på en smal, avskild väg som vi antar hade gripit någon då det satt en person bak i bilen. Lite längre fram ser vi en brandbil och längs med tågspåret mellan Floda och Öijared har gräset bredvid spåret tagit eld tidigare under dagen, och brandmännen håller på att packa ihop. Sedan när vi kommer till Nääs står det fler brandbilar där, och så är det en polishelikopter som håller på att landa på en utav ängarna. Har nog aldrig sätt så mycket räddningstjänst under en dag, någonsin.

Nu ska jag i alla fall ta en snabb dusch, och sedan ska jag hjälpa mamma med maten. Har inga planer för ikväll än så länge, så vi får väl se vad som händer.



SKRIVET: 2014-05-04, kl 22:11:00 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Kvällsträning

Åkte upp till Nääs med mamma och Holly förut vid åtta tiden och sprang en runda där uppe. Det finns ju en jättefin promenad/ridväg som dem gjorde i ordning för några år sedan som är perfekt att springa på. Hade dock lite problem med smärta i vänstra, nedredelen av magen vilket gjorde att vi inte kunde springa hela rundan utan var tvugna att lägga in promenadpauser ibland, vilket sög. Men vi sprang så gott det gick i alla fal. Gjorde även tjugo utfallssteg, sedan var benen som spagetthi, haha.
Sedan åkte vi ner till ica och handlade kvarg samt lite annat och nu har jag precis duschat och fräschat till mig inför en ny skolvecka. Börjar denna veckan med nationella prov i svenska imrgon, 9,40. Läsförståelse, och det ska väl gå toppen hoppas jag! Känns i alla fall som det och jag är peppad att göra det bra för att få bra betyg.
Nej, nu ska jag sätta på ett avsnitt av gossip girl, har börjat se om hela serien igen, och sedan ska jag sova. Vi hörs imorgon. Puss och godnatt.

SKRIVET: 2014-05-04, kl 14:25:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Haircut

Var hos frisören i fredags och fräschade till håret lite. Hände dock inte så himla mycket med längden då jag är alldeles för feg för att klippa det kort, även fast jag vill. Men jag fixade till luggen lite och blev av med ungefär en decimeter plus slitna toppar. Så nu känns det nytt och fräscht i alla fall.



SKRIVET: 2014-05-04, kl 10:05:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Söndag och strålande sol, vad härligt!
Jag vaknade för en timme sedan och har precis varit nere och ätit frukost. Har inga planer för idag mer än att jag ska ut och springa med mamma lite senare i eftermiddag. Men om det blir lite varmare ute om någon timme så ska jag nog gå ut och lägga mig i solen en stund.

SKRIVET: 2014-05-03, kl 21:40:00 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Komma igång

Gud, behöver verkligen komma igång med springandet igen så att jag hinner få upp konditionen till hösten då vi ska ha gympa två/tre gånger i veckan. Så efter att vi kom hem från middagen för en timme sedan gick jag och pappa ut och sprang en sväng. Dock en väldigt kort sväng som kanske tog 10/15 min, men det är bättre än ingenting. Gjorde även tio situps när vi kom tillbaka och det känns så skönt när man väl har gjort det.
Så nu ska jag gå ner och äta en macka eller något annat litet, och sedan ska jag sätta mig med datorn i sängen och verkligen tänka igenom vad jag äter under en dag samt strukturera upp mina måltider lite bättre. Får ju ont i huvudet i stort sätt varenda kväll, och jag tror att det kan bero på att jag äter och dricker för dåligt under dagen. Så ska försöka bli bättre på att äta mer regelbundet och se ifall det hjälper.
 

SKRIVET: 2014-05-03, kl 20:03:00 | PUBLICERAT I: Shopping

New in

Var på Allum med mamma i veckan och fick med mig lite nytt hem som kommer passa perfa i sommargarderoben. Behöver fortfarande lite mer somriga toppar och ett par till shorts, samt klänningar. Men det får vänta till nästa månad.
 
Fin, enkel sommarklänning med spetsdetaljer, H&M
 
 
 
 
Linne från gina
 
 
 
Kjol från gina
 

SKRIVET: 2014-05-03, kl 17:03:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Hej och sorry för urusel bloggning de den senaste veckan, men har helt enkel inte orkat ta tag i det bara.
Jag sitter i alla fall i bilen med mina föräldrar på väg till min morbror. Vi ska på middag med släkten och äta god mat och prata hela kvällen. Alltid så intressanta samtalsämnen i den här släkten, så jag längtar! Sedan får vi se hur jag gör ikväll, om jag åker hem och sover hemma eller om jag åker till Jonathan. Vi har inte pratat om de, men saknar honom och hoppas han kan ses ikväll!