SKRIVET: 2014-04-25, kl 19:53:36 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Favvis ♥

Alltså wow, vad Nora var fin idag när jag red asså! Hade bestämt mig för att rida ett pass i paddocken, då det var evigheter sedan jag red henne där, och vilket bra val det var idag. Red inte ett så komplicerat pass, utan värmde upp precis som jag brukar med volter i hörnen i båda varven samt serpentiner. Sedn travade jag fram henne ordentligt och jobbade henne på volten innan vi övergick i galopp. Kände redan i traven att hon var pigg och arbetsvillig, så galoppen satt som en smäck idag! Visst, det gick liiite för fort stundtals då hon lätt blir stark när hon är pigg och glad, men vad gör det när hon var så fin i övrigt? Galoppfattningarna var suveräna idag. Mjuka, lugna och fina och vi kunde rulla på och arbeta i galopp flera varv utan att hon blev trött och försökte sakta av. Kunde även miska volten rätt så ordentligt och hon fortsatte jobba på. Är sååå glad och stolt över henne idag, kul när man ser att all träning och arbete ger resultat! Även högergaloppen var mycket bättre idag än sist, så det var kul!
LÄNGTAR tills på tisdag när jag ska till stallet igen. Är verkligen så pepp på att rida nu och allt med Nora känns bara så himla bra och roligt. Tror även att jag skulle ta henne torsdag också nästa vecka då Eva-Lena och Sandra skulle bort. Får se om jag kan få med mig kameran då och fota lite bättre bilder på henne. Kanske kan få med mig pappa som kan ta lite bilder när jag rider också?
 
Nu har jag precis kommit hem från att ha varit och handlat samt fikat hos farmor. Ska strax gå ner och sätta mig i soffan framför let's dance tillsammans med mamma. Efter let's dance ska jag nog sätta på en film, om jag inte är supertrött.
Vi hörs mer imorgon!
 
Hon är så himla fin, sessan ♥

SKRIVET: 2014-04-22, kl 20:50:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag

Sorry för sämt uppdatering igår, men var så himla opepp på livet och gjorde absolut ingenting igår efter att jag kom hem från Partille på förmiddagen. Fösökte skriva på svenska np men det gick verkligen inte, så satt och sökte lite jobb i stället innan jag gick upp och såg på film resten av dagen.
 
Idag är jag i alla fall lite gladare och har mer energi än igår. Var dock ruskigt trött när klockan ringde vid sex imorses, men piggnade till under dagen. Skoldagen gick faktiskt förvänansvärt fort idag, och när vi skulle gå till sista lektionen trodde jag att vi skulle gå på lunch.
Åkte till stallet direkt efter skolan och hade egentligen planerat att rida ett pass i paddocken. Men hade sån ruskig huvudvärk under sista lektionen, som fortfarande inte har släppt, så jag ändrade mig och bestämde att vi skulle ta en tur ute i stället. Mycket bättre det än att vi blir osams under ett pass i paddocken.
Så gjorde i ordning allting, pratade med Eva-Lena en stund samt fodrade em. innan jag hämtade i Snoris och fixade i ordning henne. SÅ skönt att Sandra har klippt hela henne. Det går hur fort som helst att borsta rent henne nu samt att hon inte blir lika svettig när man rider heller.
Red i alla fall ut en sväng med Elin och det var såå mysigt, trots att det duggregnade i stort sätt hela rundan. Men det är så skönt att det inte är kallt ute längre! Vi var borta i ungefär 45min och travade mestadels av rundan. Nora var som alltid pigg och glad och ville mer än gärna springa på fortare hela tiden. ;)
 
Vid sju sedan hämtade pappa mig och körde mig till Partille. Så nu ligger jag i sängen och har precis ätit middag. Ska kolla på de två avsnitten av top model som jag har missat denna veckan och invänta la boyfriend, Sedan ska vi krypa ner i soffan tillsammans för att se femte star wars filmen. Mys! Bara en film kvar efter ikväll, och sedan ska vi börja kolla på alla harry potter filmerna också då jonty aldrig har sett dem. Längtar!


Gullan som hat fått en ny, gosig pyjamas.

SKRIVET: 2014-04-21, kl 23:51:31 | PUBLICERAT I: Hästar

Läsvärt

"Jag hjälper tjejerna i stallet"

Eller, tja... tjejerna och tjejerna. Det är två självständiga kvinnor i övre nedre medelåldern.
Och ”hjälper” är förstås ett relativt begrepp i sammanhanget.
Jag mockar och spånar. Och försöker att inte gå i vägen.
Hästarna är sex till antalet och fem av dem är ordentligt stora. En är lite mindre. En ponny med isblå, penetrerande blick och egensinnigt humör.
De är snälla, kloka djur allihop men de väger åtskilliga hundra kilon och de går inte att prata till, som med en hund.
Man måste förstå deras kroppsspråk. Man måste förstå deras ljud. Deras fnysningar och frustningar.
Man måste ha koll helt enkelt. Och man får inte vara feg. Eller svag. För stalltjänst är ett tungt arbete.
Aptungt.
Och hästar är inga leksaker.
Som till exempel en moppe eller en skoter (som man kan glömma ute i regnet några veckor utan större konsekvenser, och som har en av- och påknapp).
Ändå dras, exempelvis, motorsporten med en obegriplig machostämpel, och hockey- och fotbollskillar framställs ofta som robusta tuffingar. Hästtjejer som lite pimpinetta å sin sida; man står och luktar på hästens mule, flätar manen, läser Min Häst...
Fast jag skulle tro att de flesta av hockey- och skoterkillarna (precis som jag) skulle blekna betänkligt i en stallmiljö. Som det inte finns nåt puttenuttigt med överhuvudtaget.
Utan att ha några vetenskapliga belägg för det gissar jag att tolvåriga stalltjejer ofta är betydligt starkare mentalt än exempelvis sina jämnåriga, motorintresserade killar.
Starkare än vuxna karlar. Oavsett om dessa håller på med brottning, boxning eller nån flåsgapig bollsport.
En arg, eller bara lätt missnöjd, häst på 500–600 kilo är ingen lek, tro mig.
Att bli klämd av en sån i en trång stallgång kan få allvarliga konsekvenser.
Att sitta på en ståtlig nordsvensk som råkar i sken ute i skogen, exempelvis för att man dyker på en älg eller dylikt, är inget för den harhjärtade.
Hästtjejer är, med andra ord, the shit.
Och redan i tidiga tonåren drillas de i egenskaper som kan göra dem till fantastiska vd- och- chefsämnen i framtiden.
Ansvarsfulla, orädda, strukturerade. Skickliga på kommunikation och samarbete.
Stark självkänsla.
Fast jag misstänker att få skulle våga ha det med i CV:t: Från 12–18: hängde i stallet. Varje dag. Tog ansvar. Varje dag.
Eftersom de flesta män inte har en aning om vilken extremt krävande miljö ett stall är. Hur meriterande den faktiskt är. Inte minst om man jämför med en basketplan.
Eller en skoterverkstad.
 
Källa

SKRIVET: 2014-04-20, kl 21:00:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sunday

Gud, vilket härligt väder det har varit ute idag då! Jag låg i sängen med rullgardinen nere och kollade på film hela förmiddagen, men efter lunch gick jag ut och fotade en sväng. Sedan åkte vi på släktkalas hos min farbror vid fem vilket var väldigt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Träffar inte pappas släkt lika ofta som mammas, så det var väldigt kul!
Nu sitter jag i läggan och kollar på avatar som går på tv'n. Jonathan är inte hemma, vet inte vart han är faktiskt?? Men jag antar att han kanske är hos sin pappa. Han skulle komma strax i alla fall. Så när han kommer ska vi sätta på fjärde star wars filmen och mysa resten av kvällen.
Imorgon måste jag upp och hem hyffsat tidigt. Måste plugga inför svenska nationella då jag inte har skrivit någonting på talet vi ska ha i veckan. Ska även skriva klart mitt cv och söka jobb. Sedan skulle det vara skönt att komma ut på en promenad/springtur/cykeltur imorgon om det är lika fint väder som det har varit idag!
Men nu tror jag Jonte kommer. Vi hörs imorgon igen.

Har invigt sommarkläderna idag!

SKRIVET: 2014-04-20, kl 12:12:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Puppisar

Herregud, möttes av tio glada och spralliga valpar ute i trädgården igår när vi kom fram som precis hade ätit mannagrynsgröt. Så de var helt kletiga och alla ville så klart hälsa och bita i en, haha. Men alltså, de var ju huur gulliga som helst. Hade gärna tagit med mig en hem!
Lammungarna var lika söta de också. Dock lite försiktigare än hundvalparna, haha. De hade även två flasklamm som var väldigt framåt och kom fram och hälsade.




SKRIVET: 2014-04-19, kl 16:17:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Påväg

Sitter i bilen med mamma och pappa påväg till Lödöse nu. Vi är som sagt alltid där på påsk, äter väldigt god mat och spelar kort. Det enda sega med att vara där är att det inte finns någon täckning där dom bor. Skönt en stund, men sedan blir det lite långtråkigt i och med att vi alltid är där så himla länge. Så detta blir förmodligen sista inlägget för idag. Har med kameran, så imorgon kommer massa bilder på gulliga hundvalpar samt lammungar.

SKRIVET: 2014-04-19, kl 11:35:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Påskafton

Godmorgon på er, och glad påsk!
Alltså, igår. Låg i sängen hela dagen och hade dragit ner rullgardinerna så att det var kolsvart i rummet, hade lägsta ljusstyrka på på datorn och så lågt ljud som jag kunde och så kollade jag på twilight. Somnade dock tjugo minuter in i filmen och sov fram tills att mamma kom upp och sa att maten var klar vid sju. Efter det mådde jag bättre under kvällen och satt nere med mamma och kollade på lets dance. Så tråkigt att Kenza åkte ut!!
 
Idag mår jag prima! Har sovit lite länge dock, kunde inte somna igår kväll i och med att jag sov hela dagen. Så somnade nog inte förrän närmare två och vaknade för en halvtimme sedan. Har i alla fall hunnit duscha och ska fixa mig lite nu för snart kommer farmor hit på påsklunch.
Senare i eftermiddag så ska jag, mamma och pappa åka till Lödöse till våra kompisar. Vi är alltid där på påsk, men den här gången är det lite extra roligt eftersom att dom har tio border collie valpar hemma nu, samt att dom alltid har lammungar vid den här tiden på året. Så jag längtar tills vi ska åka dit senare idag!
Men nu måste jag fixa mig för snart kommer farmor och då ska vi äta.

SKRIVET: 2014-04-18, kl 15:14:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Migrän

Fyfan vilken morgon jag har haft. Vaknade upp med så. jävla. ont i huvudet att jag bara ville gråta.  Gick upp och tog en huvudvärkstablett och försökte sedan somna om igen. Men det gick inte då det var så ljust i rummet och Jonathan låg och andades i mitt öra, vilket bara gjorde det hela så mycket värre. Efter ett tag somnade jag om och vaknade efter en timme igen av att mitt alarm ringde och att jag mådde jätteilla och behövde springa upp och spy. Efter det mådde jag lite bättre, men har sovit hela dagen fram till att mamma och pappa kom och hämtade mig vid två.
Vi jag gjort lite ärenden på vägen hem, så vi kom precis innanför dörren och jag ska sätta mig och äta dagens första måltid. Vågade inte ära hon jonte förut för ville inte spy igen, inte så fräscht liksom. Sedan ska jag gå upp och lägga mig i sängen, dra ner rullgardinen och ligga där resten av dagen.

SKRIVET: 2014-04-17, kl 19:09:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Vaknade rätt tidigt hos Jonte imorses, men vi låg kvar jättelänge och mös samt pratade, så fick stressa sedan när jag skulle göra i ordning mig för att gå ner och möta Sanna i allum. Vi handlade på ica och sedan körde hennes pappa oss till mig, så kom Emma med moppen efter en liten stund. Vi stekte pannkakor, skar frukt och dukade fram massa gottigt. Sedan satt vi och pratade om allt och ingenting i några timmar.
 
Nu har jag precis kommit hem från att ha varit och handlat samt fikat hos farmor. Ska bara vara hemma en liten stund till, för sedan ska jag åka till Partille och sova hos Jonathan, haha. Lika bra att jag flyttar alla mina grejer dit snart, är ju där mer än vad jag är hemma liksom. ;) Jonte jobbar kväll och kommer inte hem förrän tio, men jag ska dit tidigare och göra kladdkaka och så ska vi mysa framför tredje starwars filmen sen när han kommer hem.

SKRIVET: 2014-04-16, kl 20:40:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

@ bussen

Kan ni gissa vart jag är påväg just nu? Juste, Partille! Ovanligt va? ;) Men Jonte smsade nyss och bjöd över mig på bak- och filmmys, så är självklart påväg till honom nu. Vi ska se starwars två, då vi såg första filmen i måndagskväll.
Imorgon tror jag att jag ska på brunch hos Sanna igen med bästa klassisarna. Har inte sett Sanna på evigheter, så det ska bli kul! Hoppas det blir av bara, vet inte om alla kunde.
Men nu ska jag hoppa av och gå till bussen.

SKRIVET: 2014-04-16, kl 16:52:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Firar Stefan


SKRIVET: 2014-04-16, kl 11:08:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

16 april

Sitter nere i köket och har precis gjort i ordning värdelns godaste, och fruktigaste, frukost. Har inga direkta planer för dagen idag, utan ska bara njuta av att det är lov och inga måsten. Mamma skulle köra Stefan vid två tiden sedan. och då passar vi på att åka till allum en sväng innan vi ska hem igen och fira Stefan som fyller år idag. Så senare i eftermiddag ska vi äta mammas supergoda hemmagjorda smörgåstårta samt fika med kakor och kaffe. Har typ längtat efter smörgåstårtan i flera dagar, det är sååå gott!

 

SKRIVET: 2014-04-15, kl 23:12:00 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Tisdagskväll

Usch, vad jobbigt det var att springa förut. Var ju flera månader sen jag sprang sist, så behöver verkligen komma igång nu igen och få upp konditionen. Men jag och mamma var i alla fall ute i en halvtimme förur och sprang uppe på Nääs. Vi gjorde även 10 situps, 5 armhävningar och 10x4 utfallssteg under tiden. Känns riktigt bra faktiskt, men behöver som sagt träna upp min kondition ordentligt.
 
Har nu under kvällen duschat, kollat sista avsnittet av ryttareliten, ätit kvällsmat samt kollat på Renées rubriker tillsammans med mamma. Ska strax gå upp och lägga mig i sängen och kolla bloggar innan jag tänkte sätta på någon film.
Imorgon fyller som sagt min bror år, men vi ska inte fira honom förrän på eftermiddagen, när pappa och Conny har kommit hem. Så under förmiddagen tänkte jag kanske ut och cykla en sväng. Ska höra med mamma om hon vill följa med. Annars kanske vi åker och gymmar. Eller så tar vi kanske cykeln till gymmet. ;) Två flugor i en smäll liksom! Sedan ska jag sätta mig ner och plugga samt söka jobb. Har ju svenska nationella efter lovet, och måste börja skriva på mitt tal jag ska hålla.
Nej, nu ska jag gå upp och lägga mig i sängen. Vi hörs mer imorgon!

SKRIVET: 2014-04-15, kl 20:12:08 | PUBLICERAT I: Shopping

Wonderland

Beställde en bikini från Nellys rea förra veckan och idag kom den. Har varit lite osäker på färgen då det stod att den är orange, men som tur är så är den verkligen såå snygg! Kommer bli så snyggt i sommar när man har blivit lite brun.



SKRIVET: 2014-04-15, kl 19:31:56 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Ut och springa


SKRIVET: 2014-04-15, kl 17:40:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Härlig tisdag!

Var inte i stallet förrän ganska sent idag, närmare två, så det blev inte en så lång uteritt som jag först hade tänkt. Men vi var ute i ungefär 40min i alla fall och travade mestadels av rundan. Nora skötte sig super! Hon är lite spänd i början när man rider ut, men det släpper efter ett tag som tur är, och hon går alltid fram överallt, även fast det är läskiga grejer längs vägen, vilket är väldigt skönt!
Pappa hämtade mig vi halv fem ungefär och så åkte vi hem och åt middag. Mamma hade redan gjort smörgåstårta under förmiddagen, så jag åkte med pappa till beijer i Stenkullen för att köpa lite grejer. Han håller nämligen på att göra ett staket hemma.
 
Såg även att jag hade fått paket från Nelly.com som nu ligger hemma i min säng, så ska öppna det senare och även visa er vad det är för något.
Senare ikväll ska jag som sagt ut och springa en runda. Tror även att mamma skulle följa med med Holly.
 



SKRIVET: 2014-04-15, kl 11:34:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Tisdag, soligt, varmt och inte ett moln på himlen. Aa, det är vad jag hoppas på i alla fall! Ligger nämligen fortfarande kvar i sängen och väntar på att frukosten ska bli klar. Jonathan står alltså i köket och steker pannkakor, lyx!
Efter att jag har ätit en väldigt sen frukost/typ lunch så ska jag sticka iväg till stallet hade jag tänkt. Hoppas som sagt på att det är fint väder ute och varmt, för tänkte rida ut en sväng. Åker sedan med pappa hem när han åker från jobbet vid fyra/halv fem tiden. Senare i eftermiddag ska jag och mamma göra smörgåstårta eftersom att min bror fyller år imorgon. Och ikväll tänkte jag försöka ta mig ut och springa en sväng. Måste verkligen komma igång med det igen!
Men nu är pannkakorna klara. Vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-04-14, kl 11:08:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Hej! Vid sjutiden igår kväll bad jag pappa köra mig till Partille. Och eftersom jag hade lovat att stå för middagen igår, så köpte vi med en pizza på vägen. Världens. godaste. pizza. Kebabpizza med pommes.
Nu sitter jag i alla fall i köket och äter frulle. Jonathan gick till jobbet för en stund sedan, och min mamma kommer och hämtar mig snart så ska vi åka och träna. Var ju helt sjuukt längesedan jag gymmade nyss, så det ska bli skönt.

Har inga planer för resten av dagen, men ska med mamma hem i alla fall. Sedan får vi se om jag åker hit igen senare ikväll och sover här eller om jag sover hemma.

SKRIVET: 2014-04-13, kl 16:20:26 | PUBLICERAT I: Hästar

La stable

Åkte faktiskt till stallet rätt sent idag, var inte där förrän närmare halv ett och då var Sandra redan där. Hon hade dock precis kommit dit, så vi fixade i ordning allting och sedan satt vi och pratade en stund om allt och ingeting. Eller ja, vi pratade väl mest om hästar och pojkvänner, haha.
Sedan hämtade vi i Harmonie och Nora. Ingen av oss var på så där jättebra ridhumör, så Sandra longerade Harmo med pessoaselen och jag hade Snoris lös i paddocken samtidigt så att hon fick röra på sig. Skulle egentligen ha ridit en stund på Nora utan utrustning, men var lite rädd att hon skulle gå för nära Harmonie när jag inte kan svänga henne ordentligt, så vågade inte riktigt det. Men vi ska öva på det!
Hjälpte sedan Sandra att tvätta Harmos svans samt ben, mer orkade vi inte då det var så jäkla kallt ute. Sedan hämtade jag ett stycke ponny som hade rymt, haha.
 
Nu är jag i alla fall hemma igen och har precis ätit lite middag. Ska ligga i sängen och vila en stund för är helt slut av någon anledning. Sedan ska jag ta en dusch, fräscha till mig och åka till Partille för att sova där.

SKRIVET: 2014-04-12, kl 23:09:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fika & tjejsnack

Kom precis hem frpn stan och ska strax krypa ner i sängen för att sova. Är helt dödstrött och ska upp rätt så tidigt för att åka till stallet imorgon, så behöver all sömn jag kan få. Speciellt om jag ska orka hela dagen i stallet imorgon, haha.
Mötte i alla fall upp Amanda vid åtta förut och så tåg vi tåget in till stan för att sätta oss på condeco och catcha upp. Vi ses allt för sällan, jag och hon, så vi ska ta och försöka ses oftare. Hitta på roliga saker och bara umgås. Var i alla fall en mysig kväll, men vi båda var rätt trötta, så det blev inte en sån jättelång fika som det brukar bli när vi ses.
 
Nu ska jag som sagt alldeles strax ta och gå upp och krypa ner i sängen för att sova. Ska bara kolla runt lite samt läsa några bloggar innan. Men vi hörs imorgon igen!

SKRIVET: 2014-04-12, kl 18:14:32 | PUBLICERAT I: Hästar

Harmonie


Skrittade av henne, det är därför det ser så himla vackert ut ;)

SKRIVET: 2014-04-12, kl 16:11:09 | PUBLICERAT I: Hästar

Stallet all day long

Red som sagt ut en sväng med Noris snoris idag. Inte så jättelångt dock, utan vi var väl ute i kanske 40min ungefär. Hon skötte sig i alla fall utmärkt! Lite spänd och tittig i början, förmodligen på grund av blåsten, men efter att jag travat igång henne så slappnade hon av och travade på riktigt bra. Travade i stort sätt hela rundan då hon förmodligen hade lite träningsvärk får de senaste dagarna. Blev bara en galopp upp för en lång backe. Efter det frustade hon i alla fall nöjt och ville mer än gärna galoppera mer. Så skönt att hon är pigg och glad!
 
När jag kom tillbaka var Sandra nere i stallet, så borstade av Nora och släppte ut henne igen och sedan tog vi in Harmonie och fixade i ordning henne. Sandra longerade henne en stund först så att hon skulle komma igång, bli varm och med sammarbetsvillig. Sedan fick jag sitta upp och herregud vilken skillnad det var från att rida Nora. Dels för att hon är såå mycket större, Nora är 168cm och Harmonie är 183cm, men hon är även såå mycket känsligare samtidigt som hon är väldigt trög och lat.
Det var i alla fall väldigt kul, och nyttigt, att känna på hur hon var att rida. Och man behövde verkligen jobba så mycket mer får att få henne att aktivera bakbenen och söka sig ner till bettet. Sedan i galoppen var hon riktigt tjurig och osamarbetsvillig till en början. Men efter ett tag gick det mycket bättre.
 
Ska som sagt till stallet imorgon igen och jag tror att jag och Sandra skulle harva paddocken med Nora, haha. Sedan ska Sandra rida Harmonie och sen ska vi duscha och göra henne riktigt fin då hennes fodervärd kommer och hämtar henne på måndag. Så jag antar att det blir en heldag i stallet imorgon med.

Sandras lösning när hon inte orkar springa in och sadla efter att hon har longerat, haha. Ska se om jag kan få bilden hon tog på mig när jag red Harmo förut med, i såna fall kommer den upp här senare idag.

SKRIVET: 2014-04-12, kl 11:36:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Vaknade upp med sån jäkla huvudvärk imorse, så sket i att åka och träna. Somnade istället om en stund till innan jag gick upp och gjorde i ordning mig.
Är i alla fall i stallet nu och har varit här en timme redan och fixat allting. Ska strax ta in Nora för att fixa i ordning henne och rida ut en sväng. Sedan kommer Sandra ner någon gång mellan ett och två tror jag, så då ska vi fixa med Harmonie.

SKRIVET: 2014-04-11, kl 19:58:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Friday, i'm in love

Hej! Blev väckt med pussar från världens bästa pojk imorses som skulle iväg och käka frulla med en kompis, låg dock kvar i sängen en timme då jag inte behövde gå upp så tidigt. Fast kunde såklart inte somna om för kände bara att aah jag tycker verkligen om den här pojken så sjukt, jävla mycket. han är den bästa jag vet och verkligen min dreamboy. Han kom hem en stund efter att han varit och ätit frukost, så vi mös innan han var tvungen att gå till tåget och jag gick upp och gjorde i ordning mig.
Kort dag i skolan idag, som vanligt på fredagar, och jag har i stort sätt inte gjort någonting. Hade engelska hela dagen och gjorde muntliga nationella som gick helt åt helvete. Vet att jag egentligen kan så mycket bättre än vad jag visade idag, så är faktiskt riktigt besviken på mig själv.
 
Efter skolan åkte jag direkt till stallet, as usual. Fixade allting och smsade sedan Sandra och frågade om hon hade tid för att komma ner och hålla lektion. Det gick verkligen såå jävla bra till en början. Sandra hade ridit igenom henne dagen innan och det märkes verkligen för hon var mjuk och följsam redan från första början.
I och med att hon hade gått så hårt igår så hade vi tänkt rida ett lite kortare pass idag, men så blev det såklart inte. Hon hade varit jättefin hela passet, mjuk, följsam och lyssnade verkligen perfekt. Kunde ta tillbaka henne ordentligt och sedan få fram henne utan att hon rinner iväg. Sedan galoppen i vänstervarv var verkligen en drööm. Hon har mycket lättare för vänster galopp och nu börjar man kunna ta tillbaka henne ordentligt och verkligen sätta henne på rumpan i det varvet, så det känns helt fantastiskt!
Högervarv dock är såå mycket svårare för henne just nu, sedan vet jag även att hon testar mig en del. Men hon tjurade ihop totalt i högervavet och vägrade helt att fatta galopp. Eller, hon fattar galopp, dock fel, och sedan övergår hon i trav igen efter fattningen. Så efter att vi kämpat på i säkert tio minuter fick Sandra sitta upp kämpa med henne. Men hon fattade tillslut och herregud vad fin hon är när hon slutar larva sig. Så kul att se henne från marken för en gångs skull, för hon gär verkligen superfina fattningar och verkligen sätter sig på rumpan samt jobbar med hela bakdelen. Kul att se att träningen ger resultat!
I alla fall, efter att Sandra ridit i kanske tre minuter var Nora heeelt genomsvettig, haha. Så hoppade upp och skrittade en stund innan vi travade av och sedan kände att vi var klara för dagen.
Svampade av henne ordentligt och gick sedan ut på en promenad så att hon skulle hinna torka de mesta innan jag släppte ut henne i hagen igen.
 
Ska till stallet både imorgon och på söndag. Harmonie åker nämligen på söndag igen och Sandra ville gärna ha lite hjälp med att göra henne fin innan hon åker. Så vi ska duscha henne och sådär. Tror även att jag skulle få sitta upp på henne imorgon och rida lite.
Nora ska i alla fall ridas ut och joggas imorgon då hon förmodligen kommer ha lite träningsvärk. Sedan på söndag får vi se. Antingen kanske jag rider för Sandra eller så gör vi nog något annat roligt. Kanske kör en sväng med henne? Har inte planerat det än.
 
Nu är jag i alla fall hemma. Har varit och handlat med mamma, pappa, farmor och Conny och sedan fikade vi hos farmor på vägen. Ska gå ner och sätta mig i soffan tillsammans med mammii för att kolla på let's dance nu, sedan ska jag sova tidigt ikväll. Ska nämligen upp och träna imorgon vid nio/tio innan jag sticker iväg till gymmet!

SKRIVET: 2014-04-10, kl 19:41:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Hade egentligen tänkt sova hemma inatt men sen ba äsch vafan, jag sov hemma igår och ska förmodligen sova hemma både fredag och lördag. Så jag packade ner ridkläderna och tog bussen till Floda för att åka till Partille och sova här inatt. Jonathan jobbar dock hela kvällen och är inte hemma förrän vid tio ikväll, så jag är ensam tills dess. Ganska skönt ändå att vara helt ensam ibland, och Jonty kommer ju hem ikväll så får spendera natten med världens bästa mäniska samt vakna upp och äta frukost tillsammans med honom.
 
Sitter i alla fall i soffan och kollar top model och senare ikväll kommer även blacklist, väääärldens absolut bästa serie! Tänkte även kolla runt efter ett sommarjobb då det snart börjar bli försent att söka.

SKRIVET: 2014-04-10, kl 18:45:00 | PUBLICERAT I: Collage

Rea favvs

Har kollat runt lite på nellys rea och hittat lite favoriter. Beställde hem en bikini där ifrån, vilken får ni se nästa vecka när den anläder i brevlådan. Funderar även på att beställa hem en somrig, fin och enkel topp.
 
 

SKRIVET: 2014-04-10, kl 15:58:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

I'm in love

Vet inte om man kan vara kär i en gård, men det här är den finaste, mest perfekta gård jag någonsin sett. Önskar såå att jag var tio år äldre samt rik, 'cus this is my dream.
 
 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-04-09, kl 17:23:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

FreePeriod

Ett jättetips till alla tjejer runt Göteborg området är att gå med i FreePeriod, som är ett företag som skickar hem gratis tamponger till din brevlåda. Hur lätt och smidigt som helst! + vem till inte slippa betala för tamponger varje månad, det är ju bara en såå tråkig och onödig utgift!

Deras tanke bakom detta är att varför ska vi tjejer behöva betala pengar varje måndad för tamponger? Vi har ju faktiskt inte valt att vi är tjejer och fått detta ansvar. De tycker inte vi ska behöva betala för det här och genom olika sponsorer skulle detta kunna bli verklighet. Det enda som krävs är att de behöver få ihop 3000 prenumemranter för att sätta igång. 
 
Så gå in och registrera dig nu direkt på freeperiod.se, för vem tackar nej till helt gratis tamponger?
 

SKRIVET: 2014-04-09, kl 15:50:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Wednesday

Älskar onsdagar, och speciellt den här onsdagen! Började halv elva imorses, så kunde sova till åtta och ta det lugnt hela morgonen. Åt frukost i lugn och ro framför datorn samtidigt som jag satt och kollade på drömfina gårdar. Fixade mig och hann till och med diska innan jag gick hemifrån. Så nu hoppas jag att jonty blir glad när han kommer hem i eftermiddag. Mötte upp Elin och Jossan utanför skopunkten och så gick vi till tåget tillsammans.
Hade matteprov första lektionen och det gick la helt okej. Har verkligen varit helt lost nu under detta kapitlet och inte fattat någonting. Men gjorde alla uppgifter utom en och känner mig hyffsat säker på att det gick bra! Andra lektionen efter lunch gjorde vi i stort sätt ingenting, haha. Fick ett "påskquiz" vi skulle göra som var hur lätt som helst, så det gick fort. Sedan fick vi kakor och kinderägg av våran lärare innan vi slutade vi två. Så kort och skön dag i skolan idag!
Mamma hämtade mig efter skolan och nu sitter jag nere i köket och gör tusen saker samtidigt, haha. Kollar bloggar, internetshoppar, kollar på fina gårdar/hus/tomter och funderar på hur mitt drömhus ser ut, men borde egentligen plugga samt söka jobb.
Senare i eftermiddag ska vi åka och hälsa på mormor och morfar en stund, och sedan får vi se om jag åker med hem och sover hemma inatt eller om jag åker iväg till Partille igen. Har inte pratat med Jonathan om hur vi ska göra än.
 
 

SKRIVET: 2014-04-08, kl 20:52:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Pisseblöt

Kom till lägenheten för ungefär en timme sedan och har hunnit duscha varmt och länge, ätit mat och ligger nu under täcket i soffan och kollar på ryttareliten.

Red ut med Elin till galoppbanan förut i ösregnet och var helt pisseblöt sen när vi kom tillbaka till stallet igen. Visst att regnkläderna hjälpte en helt del, men det hade ändå läckt igenom på benen och armarna. Nora var i alla fall glad för att få komma ut. Hon har vilat sen i fredags då hon inte kändes helt 100 när jag red henne då. Men idag kändes hon som vanligt igen, väldigt pigg och glad! Hon glädjebockade som en tok i galoppen och drog på som bara den, haha. Var knappt så att jag fick stopp på henne. Kul att hon känns som vanligt igen i alla fall!
 

SKRIVET: 2014-04-08, kl 10:55:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alltså, allvarligt vädret

Hej! Måste bara berätta vad som hände igår. Efter att jag hade övningskört med pappa och han skulle köra hem från Stenkullen så hänger sig gaspedalen!! Alltså, fullgas och det går inte att köra, haha. Tur att vi kunde svänga av vägen i alla fall så att vi inte blev stående. Fick alltså lämna bilen i Stenkullen och gå hem. Gick dock bara till Stenkullen station och tog tåget där ifrån till Partille och hem till Jonathan.

I alla fall, tisdag idag och jag vaknade upp till världens. gråaste. tråkigaste. väder. Vad hände med våren, solen och värmen? Kändes även såå konstigt att inte möta upp Sanna utaför allum och gå till tåget tillsammans, som vi alltid gör när jag är i Partille, men hon är tyvärr hemma och sjuk. Hoppas dock hon blir frisk snaaart!! Sitter i alla fall i skolan nu och har svenska. Försöker komma på vad jag ska prata om på nationella provet i svenska efter påsklovet. Temat är olika världar och man kan ju i stort sätt skriva om nästan vad som helst. Sjukt svårt ändå.
Slutar nästan en timme senare idag då vi ska gå och se på kabarén här på skolan. Så är inte i stallet förrän närmare fyra idag. Sjukt segt! Hoppas att det i alla fall har hunnit sluta regna innan det. Känner mig så sjukt omotiverad till allt på grund av detta vädret. Ska smsa Eva-Lena och höra med henne hur Nora har känts de senaste. Tror hon har vilat sedan i fredags då hon inte kändes helt 100 när jag red. Så hoppas att hon känns som vanligt idag, och jag antar att hon kommer vara väldigt pigg.
 
Efter stallet åker jag direkt till Partille igen och inväntar la boyfriend som slutar sent idag och inte kommer hem förrän tio. Så ska krypa ner i soffan och se ryttareliten i lugn och ro.
 
haha, sååå gammal bild

SKRIVET: 2014-04-07, kl 09:06:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grått och regnit

God morgon måndag! Råkade ställa klockan en timme för tidigt imorses och märkte det inte förrän jag satt och åt frukost, så har haft en riktigt lugn morgon idag. Har gjort i ordning mig i lugn och ro och inte behövt stressa något. Rätt skönt att starta veckan så ändå.
Nu sitter jag i sängen och är i stort sätt helt färdigfixad, och bussen går om en halvtimme = tid för bloggen, haha. Idag ser planerna ut som så att jag går i skolan till halv fyra, tror att pappa hämtar mig i Floda på vägen hem från jobbet sen också, sköönt. Sedan efter middagen ska vi ut och övningsköra en stund, om det inte ösregnar, och senare ikväll åker jag hem till min favvis och sover där. ♥ Helt okej måndag ändå!
Nu ska jag ta tag i och göra något åt mitt hår som ser ut som ett fågelbo idag.
Vi hörs under dagen!

SKRIVET: 2014-04-06, kl 19:48:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

With dadii

Har suttit och skrivit det sista på svenskan och läst igenom det, så nu är det så bra som det kan bli och jag hoppas att jag får bra betyg på detta nu. Sedan har jag och pappa suttit en stund med matten, som jag börjar förstå lite av nu. Ska dock fråga Lorens om några uppgifter imorgon.
Nu är jag och pappa påväg till Statoil för att tanka och tvätta bilen. Han köper alltid något gottigt när han tvättar bilen, så det är därför jag följer med, haha. ;)
När jag kommer hem igen ska jag gå upp och bädda rent i sängen samt fixa i ordning lite i rummet, duscha och sådär innan jag ska lägga mig och kolla dagens avsnitt av ponnyakuten och sedan sova.

SKRIVET: 2014-04-06, kl 14:06:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ut och köra

Sitter nere och äter en snabb lunch, och strax ska jag och pappa ut och köra en sväng. Var skitlängesedan jag körde senast, och har aldrig kört med pappa, så det ska bli kul och spännande, haha.

SKRIVET: 2014-04-06, kl 13:06:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grå söndag

Ligger i sängen och kollar runt lite på olika bloggar, tumblr och sådär. Försöker få lite inspiration till någon roligt inlägg här på bloggen för det var varit väldigt mycket "här och nu, vardag" det senaste. Väntar även på att mamma och pappa ska komma hem, för då ska vi ut och övningsköra. Måste verkligen börja ta tag i det nu om jag ska kunna skaffa körkort innan hösten.
Sedan i eftermiddag ska jag sätta mig ner och plugga en stund. Ska skriva klart sista punkten på svenskan och sedan läsa igenom hela arbetet och se så att det är bra och att jag har fått med allting. Ska även plugga lite matte då vi har prov på onsdag och jag fattar verkligen ingenting av det här kapitlet.
Ska även hinna med att städa i ordning lite i rummet samt bädda rent min säng, duscha och fixa mig inför en ny skolvecka. Den sista innan jag äntligen går på ett efterlängtat och välbehövligt påsklov!

 
två år gamla bilder. har alltså haft samma hårfärg och läng i två år nu. dags att göra en förändring kanske?

SKRIVET: 2014-04-05, kl 18:18:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kycklingar

Var iväg förut i eftermiddags med mamma och pappa för att mamma skulle köpa kycklingar. Vi har ju tolv höns sedan innan, och nu hade mamma hittat en annons på blocket med en ras som hon velat ha länge. Så då åkte vi och köpte fem stycken små kycklingar.
När vi väl var där hade de två andra kycklingar från en annan ras som även de var till salu, och så klart fick hon med sig dem två hem också, haha! ;)

Nu har jag och pappa precis varit och handlat lite ingredienser för middagen och ska strax sätta igång och laga mat. Vi ska göra fläskfilé med ris och en god sås, och till efterrätt blir det äppelpaj och vaniljsås. Så gott! Sedan ska vi sätta på en bra film och ha myskväll här hemma hela kvällen.



SKRIVET: 2014-04-05, kl 14:03:00 | PUBLICERAT I: Inspiration

Summer Wanties

 

SKRIVET: 2014-04-05, kl 11:21:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lööördag

Godmorgon! Vaknade för en halvtimme sedan ungefär och sitter nu nere i köket och äter frukost samtidigt som pappa äter lunch, haha. Skönt dock med en sovmorgon. Vet inte när jag sov ut ordentligt senast.
Idag har jag full upp. Ska strax gå upp och fixa i ordning mig för att åka iväg till Alingsås en sväng med mamma och pappa. Sedan när vi kommer hem igen ska jag sätta mig ner och plugga en stund innan vi i eftermiddag ska iväg på lite äventyr.
Men måste jag äta upp min frukost för att sedan gå upp och fixa mig.
Vi hörs under dagen!

SKRIVET: 2014-04-04, kl 09:12:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon fredag!

Sov hos Jonathan inatt och är påväg ner till allum nu för att möta upp Sanna, som vanligt.
Fredag = kort skoldag och efter skolan åker jag direkt till stallet. Har inte varit där sen i tisdags då hon ju har vilat, så det ska bli kul. Och jag antar att jag kommer sitta på en tickande bomb, haha.
 

SKRIVET: 2014-04-03, kl 19:06:05 | PUBLICERAT I: Inspiration

I want summeeer

 
 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-04-03, kl 15:02:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Fick sluta tidigre idag då man gick gå när man var klar med uppgiften som vi gjrode på sista lektionen. Så jag, Sanna och Emma, aka dreamteam ;), jobbade på och blev klara rätt fort. Var hemma runt två ungefär och har lagat mat samt ätit. Är ensam hemma då mamma är med min bror i stan, så funderar på om jag ska gå en liten sväng med Holly så att hon får komma ut en stund.
Efter det ska jag plugga en stund då analysen i svenska ska vara klar senast på söndag, och känner inte för att sitta med den hela helgen. Så ska försöka skriva så mycket som möjligt idag. Vid sex/halv sju senare ikväll åker jag till Partille för att sova hos jJnty. Har så sjukt ont i ryggen och axlarna, så han har lovat att massera mig ikväll när han kommer hem från jobbet. Alltså, lyxen!



SKRIVET: 2014-04-01, kl 17:40:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Tisdag

Fick sluta mycket tidigare idag då vi inte behövde gå på sista lektionen om vi var klara. Så slutade tjugo i ett idag och såklart gick inte min buss till stallet förrän 13.55. Så kul :):):) Så fick ringa mamma och be henne hämta upp mig i Floda och köra mig till stallet.
Eva-Lena och Sandra var i stallet när jag kom dit och Eva-Lena berättade att Nora hade sett kantig och stel ut igår när hon longerade och trodde att hon var lite halt, men sedan hade hon inte sett något imorses när hon longerade. Vi märkte inte heller något när jag red fram, så vi tänkte att det inte var något. Men så när jag travade av efter att jag ridit i ca 45 min kändes det som att hon gick orent med vänster bak. Såg dock ingenting när jag hoppade av, men vi ska i alla fall låta henne vila fram tills på fredag och så ska jag ser hur hon känns då.

Är hemma nu men ska alldeles strax gå ut till bussen för att åka till Partille igen. Det är tisdag och Jonathan jobbar sent som vanligt, så jag ska sätta mig och plugga en stund när jag kommer dit innan top model och sedan ryttareliten börjar.