SKRIVET: 2014-03-31, kl 10:59:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Monday morning

Hann inte blogga imorses innan jag gick till bussen då jag fick stressa dem sista minutrarna och sedan springa ut för att hinna. Sitter i alla fall i skolan nu och gör absolut ingeting, haha. Slutar halv fyra idag och då åker jag direkt till Partille och hem till Jonathan. Vi har inte setts på 9 dagar och jag saknar honom sååå! Måste dock plugga en stund direkt när jag kommer till honom, sedan ska vi laga mat och bara mysa hela kvällen. ♥

SKRIVET: 2014-03-30, kl 17:41:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Soliga söndag

Lika fint väder ute idag som det har varit i fredags och igår, så härligt!
Jag vaknade av mig själv vid tio imorses, gick ner och åt frukost och sedan bytte jag om direkt till ridkläder. Vid elva cyklade jag hela vägen till stallet, vilket tog ungefär en halvtimme. Och med min dåliga kondis var jag helt slut när jag kom fram, plus att benen var som spagetthi efter att inte ha cyklat på nästan ett år. Så satt och vilade lite i solen en stund innan jag mockade och fixade i ordning allt.
Smsade sedan Sandra och frågade om hon hade tid och lust för att köra ut Nora på en sväng, vilket hon ville. Så hon kom ner och hjälpte till att fixa i ordning henne och sedan körde vi ut. Vi körde en lite runda till Knavrabro, ner mot Hedefors och runt sedan upp till stallet igen. Det tog nog ungefär en halvtimme, lite mer kanske, men det räckte för idag då hon gått hårt i två dagar nu samt att det är så himla varm ute. Hon var helt genomsvettig när vi kom tillbaka, troligen på grund av värmen, så svampade av henne ordentligt och gick ut på en promenad så att hon skulle få torka innan jag släppte ut henne i hagen igen.

Nu är jag hemma, har ätit och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. Håller på att färga håret just nu och ska strax skölja ur färgen. Sedan ska jag lägga mig i sängen och läsa resten av kvällen. Tänkte försöka somna så tidigt som möjligt ikväll med, så att jag kan få sova så mycket som möjligt. Känner verkligen att jag behöver det nu!

 

SKRIVET: 2014-03-29, kl 22:58:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Lördag

Mamma och pappa kom hem vid halv elva i förmiddags, och vid elva åkte vi till stallet. Lunchfodrade och mockade medan pappa fick slava och fixa höpåsar, kraftfoder samt vatten. Bra med föräldrar man kan köra lite med, eller vad säger du pappa? ;)
Hämtade in Nora och fixade i ordning henne, sedan red vi iväg mot Ryggebol. Vi var ute i närmare två timmar och det var såå härligt väder! Red utan tjocktröja och bara njöt av vårvärmen. Red i alla fall vägen in till Källås, ett stall där jag red när jag var mindre, och sedan in på en stig i skogen så att vi kom tillbaka ut till rakbanan. På vägen in jobbade jag henne mycket i trav, sedan när vi kom till rakbanan blev det mer galopparbete. Hon var jättepigg och taggad, så jag utnyttjade energin till att öva galoppfattningar och herre vilka perfa fattningar hon fick till ibland asså! När hon blir mjuk och känslig krävs det inte mycket för att få henne samlad och fatta lugnt och sansat men ändå vara lite "explosiv" och framåt.
Eftter det var hon genomsvettig då det som sagt var väldigt varmt ute idag, så vi skrittade hela vägen hem till stallet igen. Svampade av henne den värsta svetten och gick ut på en liten promenad i skogen ovanför stallet innan jag släpte ut henne i hagen igen.

Väl hemma igen har jag inte gjort mycket. Har duschat, ätit och kollat senaste avsnittet av vampire diaries. Vid sju förut kom Nina och Christer hit, så vi har ätit årets första grillade mat och nu liggerjag uppe i min säng medan dom sitter nere i köket och pratar.
Ska till stallet imorgon med, antagligen på förmiddagen, så jag kände att det var dags att gå upp och lägga mig. Har märkt att jag blir väldigt mycket tröttare på kvällarna när jag har varit i stallet, speciellt om jag har varit där flera dagar i rad. Så nu för tiden behöver jag all sömn jag kan få, haha.

SKRIVET: 2014-03-29, kl 09:57:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Last days

Hej och godmorgon lördag! Alltså, vilket fint väder det är ute idag? Tio grader redan, strålande sol och inte ett enda moln på himlen. Så skönt att våren och värmen äntligen har kommit!
Sorry för noll uppdatering under veckan, men har haft annat att tänka på.
I Tisdags efter skolan hoppade jag Nora lite med Eva-Lena på marken. Det gick sådär i början då hon totalt älskar att hoppa och blev väldigt pigg, glad och stark, så jag gick kämpa ordentligt där uppe på ryggen. Men efter ett tag gick det mycket bättre och i slutet hoppade vi en liten bana. Sedan åkte jag hem och åt våfflor då det var våffeldagen.
Onsdags fyllde min älskade mamma år, så vid sex-tiden kom ma & pa's kompisar hit som en överraskning med present och så fikade vi och sådär.
Torsdags var jag i stallet efter skolan och fixade samt släppte Nora i paddocken så hon fick springa av sig.
Och igår var jag också i stallet direkt efter skolan. Sandra var även där, så red för henne vilket är såå kul och nyttigt! Vi tränar mycket på att Nora ska gå lugnt och vänta på mina hjälper, att hon ska "fråga" vad hon ska göra, vara lugn och avslappnad hela passet och i alla gångarter. Vi tränar även på att jag ska komma ner i sadeln ordentligt, så det blir mycket ridning utan sigbyglar. Nyttigt fast sjukt jobbigt, haha.



Just nu sitter jag ner i köket och har precis ätit frukost. Väntar på att mamma och pappa ska komma hem från gymmet för då ska jag byta om till ridkläder och åka till stallet. Har planerat att rida ut på en riktigt långtur i det underbara vädret och mamma och pappa ska gå med med Holly som sällskap. Mysigt!

SKRIVET: 2014-03-24, kl 18:58:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Matkoma

Mötte upp Sanna och Jossan vid ett på allum och så gick vi till Ica och handlade massa gottigt inför våren brunch. Sedan åkte vi hem till Sanna och stekte pannkakor, skar frukt, la upp allt på tallrikar och dukade fram. Alltså herregud, tror aldrig jag har sett så mycket och god mat på ett och samma bord förut. Vi satt och åt och pratade i över en timme, och när vi började må illa gick vi in och la oss i Sannas säng en stund sedan åt vi lite till, haha.
Vid fyra tog vi bussen till allum och gick och kollade på kläder en stund. Men efter ett tag kände vi alla hur blodsockret bara sjunk mer och mer, så kvart över sex åkte vi hem.
Är hemma nu och ska lägga mig i sängen och kolla på någon film samt smälta all mat. Det är heeelt sjukt vilken foodbaby jag har just nu alltså. Ska även smsa jonte och fråga vad han gör senare, saknar honom!

SKRIVET: 2014-03-24, kl 11:40:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Härliga måndag!

Vaknade vid elva av att mitt alarm ringde och det var verkligen såå skönt att äntligen få sova ut ordentligt! Är ledig idag nämligen och har världens mysigaste måndag framför mig.
Har precis varit nere och ätit lite frukost och sitter nu i sängen och läser bloggar. Ska alldeles strax börja fixa i ordning mig för om en timme ska jag till Partille och möta upp Sanna, Jossan och Emma, handla lite gottigt och sedan åka hem till Sanna för att göra brunch. Alltså, hur mysigt??

Senare kanske jag ska till gymmet med mamma, annars ska jag nog bara vara hemma i eftermiddag och ta det lugnt. Vila upp mig för en ny skolvecka, samt att jag har stallet varje dag förutom idag och på onsdag i tre veckor. Så behöver att vila och sömn jag kan få, haha.
Men nu måste jag börja fixa i ordning mig. Vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-03-23, kl 17:48:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Söndag

Ligger äntligen i sängen med datorn i knät och kan slappna av efter den lååång dag i stallet. Kom dit vid elva imorses och möttes av Harmoni som har kommit hem igen för tre veckor, så det innebär att Nora har åkt ut till uteboxarna. Hon hade varit lite smått stressad av att stå där i början innan hon slappnade av och insåg att hon inte var så lång bort från dom andra och att hon faktiskt kunde se dom, så det var bajs i heeela boxen. Exakt precis överallt då hon hade gått runt och spridit ut det, så det tog ett bra tag att mocka rent allting idag.
Efter det kom Sandra ner så pratade med henne ens stund medan hon mockade åt Harmoni, sen hämtade jag in Nora och fixade i ordning henne. Sandra var med från marken idag med och plågade mig totalt, haha. Red nästan hela passet utan stigbyglar då jag behöver komma ner i sadeln bättre, och det krävs rätt mycket magmuskler för att kunna sitta emot och inte bara skumpa runt i traven. Så det var sjukt. jävla. jobbigt. Men såå nyttigt!
Efteråt gick jag ut en sväng med Nora för att skritta av henne för hand och för att hon skulle torka innan jag släppte ut henne i hagen igen då hon var lika svettig som jag efter dagens pass. Kollade sedan en stund på när Sandra red Harmoni innan mamma kom och hämtade mig vid halv fem.
 
Har duschat samt ätit middag och ligger som sagt i sängen nu. Ska sätta på senaste avsnittet av vampire diaries och bara ta det lugnt. Sedan får vi se om jag åker till Jonathan senare och sover hos honom eller om jag sover hemma inatt. Har inte bestämt något än, men vill helst sova hos honom såklart! Så mycket mysigare än att sova själv här hemma.

SKRIVET: 2014-03-22, kl 18:54:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Saturday

Hej! Mötte upp Amanda vid nio på tåget igår kväll och åkte in till stan för att sätta oss på condeco och fika samt prata om livet. Riktigt mysigt och tycker att myskvällar på café med ens bästa vän är så underskattat. Vid tolv tog vi tåget hem och jag hoppade av i Partille för att sova hos Jonathan. Han var dock inte hemma när jag kom dit utan kom en halvtimme senare, och då somnade vi båda nästan direkt, haha.
Imorses sov vi riktigt länge, och sedan låg vi kvar i sängen hela förmiddagen och bara mös. Vid ett mötte jag upp Sanna i svalen för att åka in till stan. Hon skulle kolla efter en tröja och jag hade inga planer för dagen, så följde med henne. Sedan fikade vi även på condeco, igen haha.

Nu sitter jag i soffan och kollar tv med mamssii. Ska strax fixa i ordning tacos och senare ska vi sätta på någon bra film och ha myskväll. Bara hon och jag. ♥

SKRIVET: 2014-03-21, kl 19:09:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Noris Snoris

Alltså, det kändes såå konstigt att vakna upp i sin egen säng imorses efter två veckor hos Jonathan. Ovant att ta bussen till Floda för att ta tåget helt själv, har ju mött upp Sanna varje dag, haha.
Fredag idag och kort dag i skolan, som vanligt. Åkte sedan direkt till stallet och mötte upp Eva-Lena och Sandra som undrade om jag ville rida lektion för Sandra för att få lite tips från marken samt för att hon gärna ville se hur det såg ut. Har ju inte träffat Sandra innan, så det var jättekul och lärorikt att rida för henne. Ska göra det några fler gånger dem kommande veckorna, samt att vi även ska ut och köra Nora någon dag tillsammans. Kul! 
 
Sitter hos farmor nu och ska fika lite, sedan ska jag hem och duscha innan jag möter upp Amanda senare ikväll för mys och tjejsnack!
 

SKRIVET: 2014-03-20, kl 20:18:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma

Sanna kom till mig i lägenheten vid halv tre förut och så gick vi ut på en promenad tillsammans. Vi gick en fem kilometers promenad runt ett tjärn i skogen ovanför björndammen. Riktigt mysig promenad faktiskt, och vi ska försöka göra det oftare tillsammans när jag är i Partille.
Sedan stannade hon en stund hos mig och så kollade vi det nya avsnittet av pall tillsammans. Alltså, såå jävla spännande!!!
Sedan hämtade pappa mig vid halv sex och körde hem mig. Sover nämligen hemma inatt då jonte kände sig lite dålig och jag vill inte bli sjuk igen då jag precis blivit friskt. Känns dock väldigt tråkigt och ensamt då vi sovit tillsammans i två veckor. Kommer vara svårt att somna själv utan honom inatt. Men det är nyttigt att vara ifrån varandra också! Haha.

Har precis ätit middag tillsammans med mamma och hennes tjejkompisar och ligger nu uppe i sängen och kollar på farmen. Sedan ska jag även se top model innan blacklist börjar på tv'n klockan nio. Mysigt med en hemmakväll tillsammans med mamma och hennes kompisar ändå!

SKRIVET: 2014-03-20, kl 13:57:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Slutade tolv idag och mötte upp mamma i Floda tio över för att åka till gymmet. Har inte tränat på evigheter, så det var skönt! Körde armar men tränade inte så länge då jag var lite seg och omotiverad.
Var inne på biblioteket, Apoteket och Ica efter åt och nu sitter jag på tåget på väg till Partille. Ska hem till lägenheten och lämna lite grejer innan jag möter upp Sanna för att gå på en promenad!

SKRIVET: 2014-03-19, kl 09:32:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mysmorgon

Vaknade hos jonte precis när han skulle gå imorse, så han kom in och sa hejdå innan han gick. Fixade sedan i ordning mig fort och sen kom Sanna ner till mig för att äta frukost tillsammans. Vi gjorde pannkakor och det var hur gott som helst!
Nu sitter vi på bussen på väg in till stan. Ska till svenska mässan och bygga monter inför TUR-mässan som är i helgen.



SKRIVET: 2014-03-18, kl 19:20:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tuesday

Blev inget stall idag då det var så dåligt väder, samt att Nora skulle skos så jag och Eva-Lena kom överens om att hon kunde få stå idag. Hon har ju ändå gått rätt hårt det senaste.
Åkte i stället direkt till Partille efter skolan, men det var ju inte direkt enkelt att ta sig hit. Först var alla tåg inställda då någon hade blivit påkörd nära Sävenäs. Så jag, Sanna och Jossan gick till ferrari och åt pommestallrik medan vi väntade på ersättningsbussen. Sedan fick vi åka en knökfull buss in till stan för att ta bussen tillbaka till Partille.
Handlade även lite på Ica innan jag gick upp till läggan och har bara legat i sängen och slappat sen jag kom hit.
Ska göra i ordning lite mat nu som jag kan äta framför top model och ryttareliten innan jonte kommer hem.

SKRIVET: 2014-03-17, kl 17:19:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Sitter på perrongen i Floda och väntar på tåget. Har varit hemma en stund efter skolan och hämtat lite andra kläder samt ridkläder och så där och ska nu till Partille igen. Ska äta middag tillsammans med min favorit och sedan ska vi ha myskväll i soffan framför någon bra film med godis och gottigt.

Imorgon är det tisdag och jag ska till stallet som vanligt. Eva-Lena smsade förut idag och frågade om jag ville hoppa Nora lite lätt imorgon, vilket jag såklart vill! Så möter upp Eva-Lena i stallet vid tre imorgon och så är hon med från marken och ger tips. Ska bli så kul!

SKRIVET: 2014-03-17, kl 07:47:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Vaknade nyss av att jonte kom in och sa hejdå med tusen pussar innan han gick till jobbet och kan nu inte somna om då solen skiner utanför och lyser upp hela rummet. Lite segt då jag egentligen inte behöver gå upp förrän om 40min, men jaja. 
Idag är en helt vanlig dag. Går i skolan till halv fyra, sedan ska jag inte till stallet idag då Sandra ska dit, så ska direkt hem efter skolan och antagligen träna i eftermiddag. Har ju inte haft tid i och med att jag varit i stallet och Partille hela förra veckan, så det ska bli skönt att komma igång igen den här veckan. För nästa vecka och tre veckor fram kommer jag antagligen vara i stallet nästan varje dag igen. ;)
Jaja, nog om det. Ska försöka somna om en stund nu i alla fall. Vi hörs senare under dagen!

härligt med detta ljus, dock glad över att det är sol ute!

SKRIVET: 2014-03-15, kl 18:52:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Slappis

Har legat i sängen och kollat top model varvat med att läsa sen jag kom hem från stallet. Har inte ens orkar ta tag i att städa rummet, haha, men får göra det imorgon. Har varit såå skönt att bara vara hemma och ta det lugnt efter en vecka där jag åkt mellan skolan, stallet och Partille hela veckan.

Ska strax gå ner och hjälpa till med middagen och funderar på om jag ska göra någon god efterrätt som vi kan äta senare ikväll framför en bra film.
Har morgonfodringen imorgon och ska vara i stallet vid åtta tiden ungefär. Så blir en mysig hemmakväll och ska gå och lägga mig tidigt så att jag orkar upp. Har fullt upp imorgon nämligen, så behöver vara utvilad för att orka. ;)

SKRIVET: 2014-03-15, kl 15:23:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Lördag

Kom precis hem från stallet och har nu lagt mig i sängen under täcket. Alexandra kom när jag gick från bussen till stallet, så fick skjuts den sista biten. Vi bestämde ganska fort att vi skulle rida ut en sväng tillsammans idag så vi lunchfodrade samt fixade allt innan vi tog in Nora och Appache. Eva-Lena kom även ner en stund, så vi stod och pratade med henne medan vi fixade i ordning hästarna. Red sedan en runda bort till ryggebol i skogen till rakbanan och sedan skrittade vi vägen hem. Appache, en 21årig b-ponny, var helt sjuuukt pigg haha. Alex fick knappt stopp på honom medan Nora bara skrittade på helt lugnt, trots att det blåste som tusan. Kändes typ som att Nora var 21 och Appache 5, haha.
 
Ligger i alla fall som sagt i sängen nu. Är helt frusen efter att ha varit ute i blåst i några timmar, så ska sätta på senaste avsnittet av pll innan jag ska ner och göra i ordning lite lunch. Är sjukt hungrig eftersom jag åt frukost vid nio, vilket var ett tag sedan. ;)
Efter det ska jag ta tag i att städa mitt rum. Det är lite som ett bombnedslag nu efter att ha bott i en resväska i en vecka, haha.
 

SKRIVET: 2014-03-15, kl 11:01:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Strålande sol

Efter att ha gått från mig till Floda och sprungit sista biten för att hinna med bussen är jag nu påväg till stallet. Det är hur fint väder som helst ute, klarblå himmel och strålande sol. Dock lite blåsigt, men vad gör väl det när det är så fint i övrigt.
Har planerat en låång uteritt med Nora idag i det fina vädret, och jag hoppas även att Alexandra är i stallet så att vi kan rida ut tillsammans. Kul med lite sällskap liksom.

SKRIVET: 2014-03-14, kl 19:58:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Myskväll

Longerade som sagt Nora idag då jag kände att hon kan behöva få jobba lite utan en ryttare på ryggen också. Hade dock inte inspänningstyglarna så spända, utan mest som 'riktlinjer' om man säger så, haha.
Hon jobbade i alla fall på bra och var väldigt pigg, men slappnade av efter en stund.
 
Nu har jag precis kommit hem från att varit med familjen och handlat och ska gosa ner mig i soffan framför let's dance med naturgodis och coca cola som jag köpte förut.
 
haha, skev men söt
 

SKRIVET: 2014-03-14, kl 10:04:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Freeedag

Åh, äntligen fredag och snart helg! Den är veckan har gått så himla fort.
Vaknade av att Jonte kom in och typ hoppade i sängen när mitt alarm ringde imorse och ba "gå upp nu nu nu så kan vi äta frukost tillsammans innan jag åker till jobbet" så jaa, det var bara att pallra sig upp ur sängen även fast jag hellre hade legat kvar en stund till, haha. Men det var såklart mysigt att starta dagen med frukost tillsammans med världens bästa pojk.

Mötte upp Sanna utanför skopunkten, som vanligt, och gick till tåget tillsammans för att åka till skolan. Älskar fredagar då vi bara har två lektioner och slutar tio över tolv. Åker direkt till stallet och longerar samt myser med Nora tills pappa kommer och hämtar mig vid fyra.
Måste sedan till Partille och hämta min väska så jag inte orkade släpa med den till skolan och stallet, haha, så lämnade den hemma hos Jonte. Sedan hem, duscha och åka och handla med familjen. Ska nog köpa något gottigt som jag kan äta framför let's dance som kommer senare ikväll.
Men nu måste jag jobba med engelskan. Vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-03-13, kl 20:57:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

El stable

Petra var i stallet när jag kom dit och skodde sina hästar, så bestämde mig ganska så snabbt för att fixa allting innan och sedan rida efter em.
Så medan hästarna åt em. höet satt jag ute i och njöt av dagens sista solstrålar. Så himla härligt!!
Tog sedan in Nora och fixade i ordning henne inför ett pass i paddocken. Red så som Eva-Lena har sagt att Sandra rider henne. Värmde upp med serpentinbågar i skritt och sedan travade jag fram henne ordentligt i båda varven innan vi gick in och jobbade på volteb en stund. Sedan varierat galopparbete, runt spåret varvat med på volten, samt ökningar och minskningar av galoppen. Jobbade även vidare med lite galoppfattningar som hon nu sätter perfekt för det mesta.
Har dock upptäckt att hon tjurar ihop när man ska ta galopp på volten eller när man kräver lite mer av henne och hon inte riktigt vill, så då stryker hon öronen bakåt och kickar, haha. Och i och med att jag är så kort, så känns det inte riktigt som att jag kommer åt henne så bra som jag vill göra, så nästa gång ska jag ta med spöt så att jag kan lägga till det på rumpan om hon tjurar ihop igen och inte lyssnar. ;)
Fick i alla fall sista ordet och när hon galopperade på framåt igen avslutade vi och travade av.
Imorgon tror jag att jag ska longera henne med inspänning så att hon får jobba lite utan ryttare på ryggen också, och på lördag rider vi ut en sväng.
 
Nu är jag i alla fall i lägenheten och har varit här en stund. Har diskat, ätit och lite sådär och ska gosa ner mig i soffan under täcket och äta ben and jerry framför blacklist.
 
lycka är att rida i en nyharvad paddock!

SKRIVET: 2014-03-13, kl 14:34:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lovely torsdag

Åkte såklart till Jonathan vid åtta igårkväll och sov där. Vi hade myskväll, kollade på film och åt glass. Han hade nämligen köpt ben and jerry's halfbaked som jag bad om, världens bästa pojk!
Har varit en bra dag än så länge. Började med att ha produktdemonstration efter som jag var sjuk förra veckan och det gick ändå helt okej. Var lite nervös, men såå skönt att ha gjort den och slippa tänka mer på det. Sedan genomgång hela svenska lektionen, världens godaste skollunch, åt glass x2 och sedan sista lektionen gjorde vi broschyrer, vilket faktiskt är väldigt kul!

Nu sitter jag på bussen påväg till stallet. Älskar att det är så himla fint väder och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag och Nora ska hitta på idag. Om vi ska rida ut eller rida i paddocken, om jag ska rida innan eller efter em. fordringen och aa. Vi får se när jag kommer till stallet helt enkelt, men det lutar mot ett pass i pd innan em.

Efter stallet åker jag hem lägenheten igen. Tror att jonte jobbar sent, så ska duscha och fräscha till mig, sedan krypa ner i soffan med glassen som finns kvar sen igår och kolla på tv'n. Perfekt!

SKRIVET: 2014-03-13, kl 12:14:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Årets första glass X2

 

SKRIVET: 2014-03-12, kl 14:32:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

@ bussen

Slutade som sagt tidigare idag då vi inte hade våran sista lektion, vilket är sååå skönt!!, så nu sitter jag på bussen på väg till stallet. Sjukt fint väder idag med vilket jag är glad över. Hoppas verkligen att våren är här för att stanna!
Ska i alla fall rida ett pass i paddocken och funderar på om jag ska skynda mig så att jag hinner rida innan em. fordringen eller om jag ska vänta och ta det efter då det kanske är lite svalare. Vi får se när jag kommer till stallet helt enkelt.

Efter stallet åker jag hem, och sen får vi se om jag sover hemma inatt eller bara är hemma en stund och sedan åker till Partille igen. Har inte riktigt bestämt mig än.

SKRIVET: 2014-03-11, kl 18:28:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Vååår

Sitter på perrongen i Lerum och väntar på tåget till Partille. Jonte jobbat sent idag så är ensam hela kvällen och ska laga mat då jag är as hungrig, samt diska och dammsuga innan han kommer hem.
 
Men alltså, vilket fint väder vi har haft idag? Struntade i att ta ett riktigt hårt pass i paddocken och red ut i skogen istället i det fina vädret. Riktigt varmt med så kunde rida i endast tjocktröja vilket var såå härligt! Nora var väldigt pigg och glad och var på tårna hela tiden, haha. Svettig och glad var hon när vi kom tillbaka till stallet igen efter en timme ute i skogen.
Imorgon blir det dock ett pass i paddocken och då ska hon få jobba ordentligt!
 

SKRIVET: 2014-03-11, kl 10:01:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag

Usch, vad jobbigt det var att gå upp imorses. Var så jäkla trött och fattade inte att det var min klocka som ringde först utan todde att det var jontes, så låg där och undrade varför han inte stängde av alarmet tills han puttade på mig och sa att det var mitt alarm som ringde, haha.
Sitter i alla fall i skolan nu och har precis haft matte. Slutar tjugo över två idag och då tar jag bussen direkt till stallet, precis som vanligt. Fick även reda på att vi slutar en och en halv timme tidigare imorgon då vi inte har sista lektionen, så smsade Eva-Lena och sa att jag kunde ta Nora imorgon också. Så nu ska jag till stallet hela veckan. ;) Lite skönt faktiskt då man kan planera upp i förväg vad man ska göra och hur man ska rida.
Men nu börjar min nästa lektion, så vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-03-10, kl 20:58:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hej på er

Ligger äntligen i sängen i Partille igen efter en lååång dag. Gick i skolan till halv fyra idag och åkte sedan direkt till stallet. Orkade dock inte rida då klockan var rätt så mycket och jag inte hade lust att vara i stallet hela kvällen, så longerade en stund innan jag släppte lös henne i paddocken så att hon fick springa av sig. Och herregud vad hon sprang. Bockade och var alldeles överlycklig. Har en kort film som jag kanske lägger upp här senare.
Efteråt stod vi jag gosade en stund i stallet, jag flätade man och svans och borstade länge och noga.
Imorgon ska jag dock rida och tror det blir ett pass i paddocken. Får se hur vädret är imorgon, men det lutar mot det just nu i alla fall.

Nu ligger jag som sagt i sängen hos jonty. Är ensam här då han är på någon föreläsning ned jobbet och inte kommer hem förrän tio. Så ska ta det lugnt då jag är trött efter en lång dag.
Handlade lite innan jag kom hit och köpte med mig lite gott som jag tänkte äta nu medan jag läser bloggar och väntar på att min pojk ska komma hem.

SKRIVET: 2014-03-09, kl 20:42:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Flyttar

Sitter i bilen påväg hem till Jonathan. Var ett tag sedan vi sågs nu då jag har varit sjuk och saknar honom verkligen! Stannar även i Partille fram tills på onsdag, så har med mig typ hela mitt rum, haha. Knepigt att vara tjej och inte veta vad man ska ha på sig, så man tar med typ halva garderoben. ;)
Har ju även stallet imorgon och på tisdag, så ridkläder är med också + skoldatorn såklart!

SKRIVET: 2014-03-09, kl 14:43:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fikar


SKRIVET: 2014-03-09, kl 12:05:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

9 mars

Mamma väckte mig vid åtta imorses då vi skulle gå upp och fixa i ordning frukost på sängen till min kära far som fyller år idag! Så hela familjen var uppe och firade honom med mackor, tårta, kakor och present vid halv nio tiden. Sedan gick jag och la mig i sängen en stund till innan jag gick ner och åt frukost.
Nu har jag, mamma och Conny precis varit iväg en sväng på allum. Jag skulle köpa hörlurar då mina har gått sönder och Conny skulle handla lite mat. Ska sätta mig nere i köket nu och plugga lite. Svenskan ska vara klar tills imorgon och jag har en bit kvar. Är dock sjukt omotiverad till att skriva på den nu, men vet att jag måste för att hinna bli klar, tyvärr.
Senare i eftermiddag ska vi även fika då vi inte gjorde det förut, och efter det ska jag duscha och fräscha till mig inför en ny skolvecka. Får se om jag skulle åka iväg till jonty ikväll och sova där eller inte. Hoppas det för saknar honom!

SKRIVET: 2014-03-08, kl 14:41:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördags business

Har varit iväg en sväng med mamma och Holly nu under förmiddagen och kom precis hem. Åkte in på ica på vägen hem och handlade lite kakor och grejer till tårta då min kära far fyller år imorgon, så vi ska såklart fira honom!
Nu sitter jag med datorn nere i köket och ska skriva lite på svenska arbetet som ska vara klart på måndag, samtidigt som mamma står och bakar tårtbotten. Ska hjälpa henne att göra i ordning samt garnera den sedan. ;)
 
Men nu; plugg och jordgubbar!

SKRIVET: 2014-03-08, kl 09:10:14 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Upp och träna

Sitter i bilen påväg till gymmet nu. Bloggar mer sen!

SKRIVET: 2014-03-07, kl 16:46:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

7 mars

Eva-Lena kom ner en stund till stallet förut precis när jag kom dit och pratade lite. Hon berättade om hur Sandra brukar rida Nora så att vi båda rider henne ungefär likadant. Har ju inte vetat riktigt hur hårt dom rider henne i och med att hon är så ung, så det var skönt att veta. Hon sa även att jag vecka 13, 14, och 15 kan ta Nora i stort sätt varje dag om jag vill det då Sandra ska få hem sin gamla häst de veckorna och kommer ha fullt upp.
Skrittade i alla fall ut 40min idag då jag kände att det behövdes efter två dagar i paddocken. Mamma och Holly var med som sällskap så det vad mysigt, dock jäkligt blåsigt.
Gosade sedan en stund med Nora i stallet innan jag släppte ute henne, hon var jättelugn och på myshumör idag! 
 
Nu ska jag byta om, hoppa in i bilen och åka iväg och handla. Är godissugen, så ska nog köpa något gött inför lets dance som kommer ikväll!

SKRIVET: 2014-03-07, kl 14:08:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Taggad på uteritt



SKRIVET: 2014-03-06, kl 19:21:00 | PUBLICERAT I: Listor

El listo

Du heter:Annelie Sara Efraimsosm
Låt som du när du är ledsen sörjer till: Kents ablum 'döden'
Beroende av: oj, choklad och Jonathan typ, haha
Brukar du skratta för dig själv: omen jaa
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "Mee nått kan man la få"
Var bor du: Tollered, aka ingemansland
Äger du några converse: ja
Sprit, cider, vin eller öl: cider eller öl
Är du allergisk mot något: nej
Hur svarar du i mobilen: "hej", "hallå" eller "hej det är annelie"
Antal timmar sömn inatt: ca nio ungefär
Brukar du komma i tid: ja, det tycker jag allt
När mår du bra: när jag är med Amanda, Jonathan eller i stallet

 

 
 

Hur känner du dig nu: är sjuk, så häning
Vanligaste färg på dina kläder: svart, vit, grå, beige, neutrala fägrer typ
Vad saknar du: Jonathan
Hade du en bra kväll igår: var sjuk, så njae
Favorit dryck på morgonen: vatten, te eller apelsinjuice
Rakar du benen: ja
När brukar du oftast gå och lägga dig: vid nio/tio
Är du blyg: ja, i början bland människor jag inte känner
Sysslar du med någon idrott: ridning, samt gymmar

 

 

Har du spytt offentligt: tyvärr så ja
Är du nöjd med ditt liv: ja
Är du bortskämd: nej, verkligen inte
Vad gör du i morgon: är i stallet, sedan kanske jag skulle hitta på något med Amanda?
Vad längtar du till: sommaren!!
Har du bra vänner och äkta vänskap: yes, absolut
Hur gammal är du: arton
Gröna eller röda äpplen: gröna
Vilken tid gick du upp idag: vid tio 
Har du sovit i din egen säng inatt: ja, tyvärr, haha
Är det okej att gråta: omen såklart det är
När grät du senast: oj, några veckor sedan när jag och Jonte bråkade typ
Vad skulle du göra om du vann en miljon: lägga undan det mesta, men shoppa samt resa och köpa biljett till festivaler jag vill gå på men ej har råd med
Bär du glasögon eller linser: nej
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nej
Har du piercing: öronen bara
Vill du gifta dig: jaaa
Vill du ha barn: ja
Är du bra på att laga mat: haha, alltså helt okej ändå

 

 

Är du flygrädd: nej
Hur vig är du: så. himla. ovig
Vad dricker du helst när du är törstig: vatten
Tror du på ett liv efter döden? ja, eller att man "lever kvar" på något sätt typ
Tycker du om sushi? vet ärligt inte, länge sedan jag testade och vågar typ inte smaka igen, haha
Vad äter du helst när du ser på film: choklad, eller chips
Har du tandläkarskräck: nej
Är du morgon- eller kvällsmänniska: haha, typ inget av de
Vilken ögonfärg har du: blå/grå typ
Har du någon gång gråtit dig till sömns: jaa
Hur ofta tränar/motionerar du: är i stallet minst två dagar i veckan, gymmar sedan så ofta jag hinner
Senaste låt du hörde: Agnes - en sån karl

SKRIVET: 2014-03-06, kl 17:29:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

6 mars

Var i stallet vid ett tiden och fixade allting innan i lugn och ro. Tog sedan fram lite travbommar, både på rakt och böjt spår, innan jag hämtade in Nora och gjorde i ordning henne. Kände på mig att hon skulle vara lite seg efter passet igår, och det var hon också. Märktes redan när jag skrittade fram henne att hon var trött efter igår då hon inte gick så fort som hon brukar, haha. Värmde i alla fall upp precis som jag brukar och mjukade upp båda sidorna med mycket volter, tempoväxlingar och serpentiner både i skritt och trav. Det kändes mycket bättre i vänstersidan idag och hon böjde sig fint runt min innerskänkel.
Sedan red vi över travbommarna, först på rakt spår, sedan böjt och sedan varvade vi, i båda varven. Därefter fortsatte vi jobba med galoppfattningarna och idag satte hon dem perfekt efter en stund! När hon till och med kunde göra perfekt samlade fattningar från skritt avslutade vi och travade av i lång, låg form så att hon fick pusta ut ordentligt.
Imorgon antar jag att hon kommer vara ordentligt trött både i kroppen och huvudet, så då skrittar vi ut på en riktig långtur. Såå mys!
 
Nu ligger jag i sängen och vilar lite, är helt slut efter ett svettigt pass. Ska kolla senaste avsnittet av pll och glee, sedan ska jag gå ner och baka en kladdkaka. Sjukt sugen på något chokladigt och såg att vi även hade vispgrädde hemma, så såklart bakar jag en kladdkaka då. Min specialitet ju!
 
trött tjej efter dagens svettiga pass

SKRIVET: 2014-03-06, kl 12:54:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stallet

Har bytt om, ska ta en ipren och sedan åka till stallet.



SKRIVET: 2014-03-06, kl 11:45:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon torsdag!

Bestämde redan igår att jag skulle stanna hemma och vila idag också, så tog en sovmorgon imorse. Har precis varit nere och ätit frukost och nu ligger jag uppe i sängen igen och läser bloggar samt kollar efter några bra ridövningar för att mjuka upp Noras vänstersida ordentligt senare idag. Rätt så fint väder ute idag med, så jag tänker nog släpa fram travbommar och rida lite markarbete. Sedan ska vi även jobba vidare med galoppfattningarna så att dom sitter perfekt, och imorgon tror jag att det blir en lååång skrittur i skogen för att få bort lite träningsvärk. Låter perfa!

SKRIVET: 2014-03-05, kl 19:09:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

5 mars

Mamma hämtade mig hos Jonathan vid halv tre tiden och så åkte vi och handlade lite innan hon körde mig till stallet. Hade tagit en ipren precis innan mamma hämtade mig så mådde hyffsat bra när jag kom till stallet. Tog det lugnt, mockade, em. fodrade och fixade allt i lugn och ro innan jag tog i Nora och gjorde i ordning henne.
Red ett pass i paddocken och hon kändes riktigt fin. Så kul! Värmde upp som vanligt med mycket volter samt halter och tempoväxlingar för att få henne mjuk, kvick och lydig. Travade sedan fram henne, även här med tempoväxlingar för att få henne att lyssna ordentligt, innan jag började jobba henne på volten och ställa igenom henne i båda sidor. Har märkt att hon har mycket svårare för att ställe igenom ordentligt i höger varv. Vänster bog åker gärna in och huvudet ställs väldigt lätt utåt istället för inåt, så det är någonting vi verkligen måste jobba med! Ska googla lite bra övningar för att på tips på hur man kan göra för att mjuka upp och ställa igenom ordentligt.
Sedan övade vi galoppfattningar. Hon vill ju väääldigt gärna fatta galopp så det krävs verkligen inte mycket. Räcker nästan bara med att man sätter sig ner ordentligt i sadeln så fattar hon. Dock behöver vi jobba med att hon framframfram i galoppen direkt samt bli starkare i sina fattningar för just nu blir det ibland lite trav/galopp då hon lätt krullar ihop sig och nästan galopperar på stället de första sekunderna.
Fick i alla fall till ett par riktigt bra fattningar och då avslutade jag och travade av i lång och låg form så att hon fick stretcha ut hals och rygg ordentligt.
Imorgon funderar jag på att ta fram lite bommar och köra markarbete. Får dock se hur jag själv mår imorgon, för just nu mår jag väl som jag förtjärnar efter en eftermiddag i stallet. Heeelt slut, ont i huvudet och lite feber. Så ska krypa ner i sängen och kolla på top model som jag missade igår och sedan sätta på någon film.
 
 

SKRIVET: 2014-03-05, kl 12:51:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag

Usch, har haft migrän liknande huvudvärk hela morgonen samt förmiddagen och det känns som att det äntligen börjar släppa lite nu. Gick alltså och la mig och sov en stund till imorses och har legat kvar i sängen fram tills nu.
Ska ta och göra i ordning lite frukost och förflytta mig till soffan en stund. Sedan kommer mamma och hämtar mig om en timme ungefär och kör mig till stallet. Måste ju dit trots att jag mår skitdåligt för Nora måste få komma ut och röra på sig. Red ju inte så hårt igår, och hon blir sååå pigg av att vila. Så får ta en ipren och försöka göra det bästa av situationen. Orkar jag inte rida så kan jag i alla fall longera henne.

SKRIVET: 2014-03-05, kl 08:25:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Morning

Fyfan vilken natt jag har haft , helt ärligt. Har varit så tät i näsan att jag har fått andas med öppen mun så gott det går. Har vaknat upprepade gånger under hela natten av att det har varit tungt och svårt att andas, samt att min hals har kliat/gjort ont. Har därför sovit helt oregelbundet och är nu skit trött samt att jag har så ont i huvudet att jag helst bara vill gråta. 
Skit dålig tajming att gå och bli sjuk nu då vi har en viktig 'redovisning' i skolan idag, men jag känner bara att näe: jag gör inte den när jag mår så här för då kommer det bara gå skit dåligt.

Ska i alla fall gå upp och röra lite på mig nu och se om jag känner mig bättre efter en stund, annars kryper jag ner i sängen igen och somnar om. 

SKRIVET: 2014-03-04, kl 19:24:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

4 mars

SKRIVET: 2014-03-04, kl 17:22:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fettisdagen

Usch, vaknade tidigt imorses hos jonte av att jag var så tät i näsan att jag hade svårt för att andas ordentligt samt att jag hade ont i halsen och huvudet. Det släppte lite under dagen och nu har jag mest bara ont i halsen. Lite segt dock då jag varken vill eller har tid att bli sjuk nu.
Har i alla all haft en väldigt lugn och skön dag i skolan idag. Hade matte första lektionen och sedan gick vi och hade 'lektion' i kommunhuset. Vi jobbade lite med montern vinka bygga för Lerums kommun på TUR-mässan om två veckor, fick lite tips och fick själva komma med tips på hus vi tyckte att den skulle se ut och sådär.
Efter lunchen var vi i hemkunskapssalen på skolan och gjorde semlor. Slutade tidigare idag så jag, Sanna, Jossan och Emma gick till aulan för att kolla på FN-rollspelen en stund.
 
Åkte sedan direkt till stallet för att möta upp veterinären som skulle vaccinera Nora, vilket gick snabbt och smidigt. Hade även tidigare under dagen fått ett sms från Eva-Lena som frågade om jag kunde ta Nora resten av veckan samt även lite extra nästa vecka då varken hon eller Sandra kunde p.g.a. olika anledningar, så såklart ställer jag upp! Det är ju bra kul att vara där extra mycket!
Skrittade i alla fall bara ut barbacka ca 30min idag då man ska ta det lite lugnt efter en vaccination. Får se hur hon känns imorgon, hoppas på att hon är pigg och att paddocken är torr så att det går att rida där. ;)
Filmade även lite i stallet idag, så tänkte sätta ihop en kort, liten film. Kan vara kul att se kanske. Speciellt eftersom Nora är så himla charmig, haha.
 
Just nu ligger jag hemma i sängen med datorn i knät och löser bloggar. Ska alldeles strax kolla på farmen och top model som jag missade igår. Sedan ska jag plugga inför en produktdemonstration som vi har i skolan imorgon samt även städa mitt rum. Ser ut som en bombnedslag här nu verkligen då jag knappt har varit hemma sen i lördags. Har bara varit hemma och hämtat nya kläder typ, så det ligger påsar från eurohorse och kläder i hela rummet.
 
semla nummer två för idag!

SKRIVET: 2014-03-02, kl 16:40:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gbg hs

Sorry för dålig uppdatering de senaste dagarna, men har varit upptagen. Just nu sitter jag i Scandinavium med mamma och kollar omhoppningen i världscupshoppningen. Riktigt spännande! Har även fått köpt mig ett par nya ridbyxor vilket var prio ett, hade dock inte tänkt köpa så dyra som jag köpte. Men dom satt perfekt och var såå sköna, så kunde inte låta bli!