SKRIVET: 2014-01-31, kl 18:48:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Dålig dag

Mmm, love this day!!
Kom till stallet vid lite över elva, mockade, fixade höpåsar och allt sånt där som ska fixas innan jag hämtade in henne från hagen. Redan här borjade allting krångla. Skulle bordda och ett, endast ett ynka litet broddhål, har fryst igen och det går verkligen inte att få ur all smuts som är där. Så fick kämpa med det i typ en kvart/tjugo minuter medan Nora står som världens ängel helt still och bara är hur lugn och snäll som helst.
Sedan gosar vi lite, jag borstar rent henne, tar på skydd och ska sadla. Hon är hur lugn som helst och står helt stilla, höjer huvudet lite bara precis när jag lägger på sadeln. Hon brukar steppa runt lite och flytta på sig när man ska lägga på sadeln, men idag var hon lugn. Även vid tränsningen var hon snäll och hade ner huvudet så att jag nådde samt stod hyffsat stilla.
Sedan, såklart bara för att allt gått så himla bra idag så står hon inte still när jag ska sitta upp på henne utan skjuter ut rumpan och går bort från mig och håller på. Så redan här blir jag lite irriterad och mamma får står och trycka in rumpan på henne så att jag ska komma upp. Men väl uppe är allt lugnt igen, både med mig och Nora.
Sedan skulle vi rida en väg där det kommer två så bäckar, om man ens kan kalla det det, dem är ca 1dm breda och kanske 5/7cm djupa och så rinner det pyttepytte lite vatten där, och jag vet att Nora brukar fjolla och vägra gå över om ingen annan går först. Så när vi kommer dit gör hon som hon alltid gör, stannar, står still och flåsar och börjar sedan backa och totalvägra att gå framåt. Men jag bestämde mig för att fan, hon ska gå över den här lilla "bäcken" utan att mamma ska behöva gå först. Så tryckte till henne lite, hon backar ner i diket, snurrar runt och håller på och fjompar sig, så trycker till lite hårdare och gå får hon rakt fram utan problem. Stannar lite och flåsar innan hon går över, och sedan över nästa utan problem.
Sedan går allt bra, precis som vanligt och hon skrittar på framåt utan problem. Vi möter bilar och hon är hur lugn och cool som helst. Efter kanske 30min kommer vi till en liten bäck hon aldrig har varit vid, i alla fall inte vad jag vet, och jag ska försöka få över henne utan att mamma går först, men hon totalvägrar och går inte ens i närheten av den. Står där och försöker i säkert tio minuter och hinner bli riktigt irriterad då jag vet att det bara är trams hon håller på med. Tillslut får mamma leda över henne och då går det hur bra som helst och hon går lätt över. Även på tillbaka vägen går hon över utan problem.
Sedan vid den breda floden som hon brukar krångla som mest vid stannar hon inte ens och tvekar vid, utan hon går bara lugnt rakt över och är bara såå himla duktig. Tror dock att det beror på att hon visste att vi var på väg hemåt.
Men i alla fall, det jag har lärt mig av den här ridturen är att alltid behålla lugnet, även fast det är svårt i alla lägen. Men även att jag behöver bli lite arg och irriterad på henne om hon fjollar sig vid ställen hon känner igen, för hon vet ju att det inte är något farligt. Ska även tänka på att ha med spö ut så att jag kan reta henne genom att peta på henne tills hon går framåt när hon totalvägrar vid sådana här tillfällen.
 
På vägen hem från stallet sedan har jag fått vääärldens huvudvärk och mår även lite illa. Så springer in när jag kommer hem och skyndar upp till min säng och att lägga mig ner. Men hinner inte ligga ner ens en minut innan jag måste springa in på toan och spy. Och i och med att jag inte hade ätit på några timmar så spyr jag bara upp galla, vilket är så sjuukt jäkla vidrigt.
Sedan gick jag och la mig i sängen en stund och somnade har har nu sovit i två/tre timmar. Mår lite bättre nu och ska försöka ta mig något att äta samt ta en ipren då min huvudvärk inte har gått bort.

SKRIVET: 2014-01-31, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Inspiration

Daily inspo

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-31, kl 10:16:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till stallet

Fredag idag och jag är ledig från skolan vilket är sååå skönt. Inte för att fredagar är någon speciellt jobbig skoldag, haha. Men ändå skönt att vara ledig.
Jag ställde ändå klockan på nio imorse för att inte sova bort hela dagen och gick ner och åt frukost i lugn och ro. Efter det har jag legat i sängen och läst lite och nu har jag precis bytt om till ridkläder.
Ska ta halv bussen till Floda för att där byta buss och åka vidare till stallet. Tänkte förhoppningsvis rida ut en sväng idag, så mamma och Holly kommer till stallet lite senare och följer med. Men först ska jag dit och mocka, fixa höpåsar samt brodda.
Men nu måste jag skynda om jag ska hinna med bussen. Vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-01-30, kl 22:26:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

The fault in our stars

Guud, vad jag längtar efter att den här filmen ska komma ut i juni!
Läste boken förra året och den var sååå himla fin och bra, så är förväntanfull över filmen. Vet dock att den inte kommer vara i närheten av lika bra som boken är. Så har ni inte läst The fault in our stars, gör det! Ni kommer inte att bli besvikna. Jag grät till och med vid ett tillfälle i boken. Så jävla bra är den.
 

SKRIVET: 2014-01-30, kl 18:35:17 | PUBLICERAT I: Inspiration

Hår inspo

 
 
 

SKRIVET: 2014-01-30, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 14

En bild på mig idag och det jag hade på mig

Hemma = myskläderna på

SKRIVET: 2014-01-30, kl 09:15:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lååång natt

Har knappt sovit någonting alls inatt och fram till fyra imorse vaknade jag ungefär var femte minut. Har vridit och vänt på mig hela natten och drömt massa konsiga drömmar. När jag väl somnade vid halv fem tiden var jag sååå trött när klockan ringde vid sju att jag inte ens kommer ihåg att jag stängde av den. Vaknade sedan vid åtta/halv nio tiden av att mamma väckte mig och är sååå trött och hängig att jag stannar hemma idag.
Känns inte som att det är någon idé att gå till skolan när man mår så här, utan då är det bättre att stanna hemma och bara ligga i sängen hela dagen och varva plugg med sömn och lite läsning.
 
Nu sitter jag i alla fall nere i köket och äter världens största frukost. Var såå hungrig när jag kom ner så gjorde i ordningn en skål flingor med fil och banan, två mackor med ost och gurka, frukt och te. Alltså, myys att kunna äta långfrukost mitt i veckan i lugn och ro.
Nu ska jag sätta igång och plugga. Vi hörs under dagen!

SKRIVET: 2014-01-29, kl 21:21:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alltså fyfaaan..

.. för det här livet just nu. Var så sjukt trött förut efter att jag hade skrivit här, så ställde klockan så att jag skulle kunna få sova en timme och förhoppningsvis bli liite piggare (brukar bli det om jag får sovit bara en liten stund). Men gissa vem som inte vaknar av alarmet? :):):) Blir så jävla sur. Sov alltså igenom ett alarm som ringer var nionde minut, i en hel timma. Hur är det ens möjligt?? Vaknade även och mådde så sjuukt jäkla illa, vilket jag fortfarande gör. Känner bara att näe, jag vill verkligen inte bli sjuk.
 
Men ska gå ner och göra i ordning någonting att äta, för tror att det kanske kan vara därför jag mår illa. Sedan ska jag upp och försöka sova tills imorgon, annars får jag läsa en stund för det blir jag alltid trött av. Sedan hoppas jag att jag mår bättre imorgon!

SKRIVET: 2014-01-29, kl 17:47:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag

Fick sluta skolan 50 minuter tidigare idag då vi fick en hemuppgift istället vilket var väldigt skönt, för annars skulle jag gått till tio i fyra idag. Inte så himla kul kanske.
Har i alla fall pluggat matte i en timma sedan jag kom hem och ligger nu i min säng i ett kolsvart rum och har så. jävla. ont. i huvudet. Har haft det hela dagen och känt mig jäkligt seg sant yr och bara längtat hem hela dagen.
Känns skit att jag säkerligen kommer gå och bli sjuk igen, dels för att vi har så mycket i skolan nu innan lovet och dels för att jag inte kan träna och aldrig riktigt hinner komma igång ordentligt med träningen då det alltid är något som händer.

Ska i alla fall ligga här och bara ta det lugnt den närmsta timmen, läsa bloggar och lite i böckerna jag lånade på bibblan för ett tag sedan.
Vi hörs!

gammal bild från i våras.

SKRIVET: 2014-01-29, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 13

Mitt rum
 
 

SKRIVET: 2014-01-28, kl 21:51:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stressss

Ligger i sängen under täcket med tjocka kläder och fryyyser. Känner bara att alltså nääe, jag vill inte och har verkligen inte tid för att bli sjuk just nu. Har hur mycket som helst i skolan nu innan lovet med redovisning av min butik samt matteprov nästa vecka.
Ska strax gå ner och ta en ipren samt fixa något att äta framför paradise. Sedan ska jag sova tidigt då jag har sovmorgon imorgon, så ska försöka sova ut och förhoppningsvis mår jag då mycket bättre imorgon!

SKRIVET: 2014-01-28, kl 18:32:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Tisdag

Sitter nere i soffan med mjukisbyxor, tjocktröja och raggsockar och kollar på 112 på liv och död.
Kom hem från stallet nyss och har precis ätit middag.
 
Kom till stallet en halvtimme tidigare än vanligt idag då vi fick sluta tidigare. Så skyndade mig att mocka innan jag hämtade in Nora och gjorde i ordning henne för att hinna rida ute i dagsljuset. Red i paddocken i ungefär 30min, skritt och trav i lång och låg, avslappnad form idag. Det har ju snöat här under natten så det var ca en decimeter snö ute, därför red jag inte så länge idag då det är mycket jobbigare för hästar att jobba på i snö än på barmark. Hon skötte sig i alla kall strålande, som alltid!
 
Nu ska jag ta fram skoldatorn och plugga lite. Det är verkligen behövligt! Om en timme börjar farmen och efter det ska jag upp och läsa lite innan paradise hotel kommer ikväll.
 

SKRIVET: 2014-01-28, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 12

Bästa filmen & serien
 
Vet inte men hatar kärleksfillmer med massa gulligull och ser mycket hellre på action, som typ die hard, iron man, transformers osv. Men taken är väl min absoluta favvofilm.
 
 
 
Sedan serier så älskar jag allt som är spännande, haha. Men dessa är mina favoriter!
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-27, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 11

En bild på det jag köpte senast
 
Hahahaha, egentligen sjukt jäkla mycket mat igår...
Men det senaste materiella jag köpte var ett par nya träningstights från H&M.
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-26, kl 18:01:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Hej och sorry för as dålig uppdatering här det senaste dygnet. Men har varit med Amanda, kom hem för en timme sedan, och inte haft tid/lust för att uppdatera. Igår kväll åkte vi in till stan och gick till yoghurt bar och åt innan vi drog vidare till några kompisar till Amanda och var där hela kvällen.
Idag har vi verkligen inte gjort någonting. Legat hemma hos Amanda och kollat på film hela förmiddagen och ätit typ. Sen gick vi ut på en promenad innan jag åkte hem.
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och fräscha till mig lite innan jag ska packa om väskan och ta sju bussen ner till Floda. Ska till Partille och sova där inatt, ovanligt haha.
 

SKRIVET: 2014-01-26, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 10

Favorit årstid, varför?
 

Oj, tycker faktiskt att alla årstider är mysiga på sitt sätt. Men måste ändå säga att sommaren är min favorit. Det är vaaarmt och ljust ute hela dagarna och långt in på natten. Man kan vara ute länge, gå i bara ben och tunna kläder. Man kan åka vart man vill, när man vill. Och alla festivaler och konserter är under den här årstiden. Alltså, den är bara big love!!
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-25, kl 17:30:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Har varit en sväng med mamma och pappa på allum och köpt present till min syssling som vi ska till och fira på måndag.
Nu sitter jag i bilen på väg till Stenkullen hem till Amanda. Vi ska äta middag och lite så där innan vi drar in till stan.
Vi hörs senare, puss!

SKRIVET: 2014-01-25, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 9

En låt som får mig att gråta
 
Oj, har ingen direkt låt som får mig att gråta, men Kent's album du & jag döden är väldigt fint om man är ledsen. Även den här spellistan nedan.
 
 

SKRIVET: 2014-01-25, kl 09:32:49 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Träna

På väg till gymmet nu för att köra armar, axlar rygg.
Vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-01-24, kl 21:18:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Myskväll

Åkte till stallet direkt efter skolan och var där vid typ halv ett. Red ut en sväng med Alexandra i stallet idag vilket var roligt. Väldigt skönt med sällskap när man ska rida ut och vi har planerat fler uteritter framöver, speciellt till våren då det är ljusare och varmare ute.

Nu sitter jag nere i soffan med mamma och Conny och kollar på fångarna på fortet och snappar lite. Sen ska jag upp, lägga mig i min egen säng, för första gången på sex nätter, och kolla farmen samt paradise hotel som jag har missat nu när jag inte varit hemma under veckan. Undrar dock om jag kommer kunna somna ensam utan jonte ikväll, har ändå sovit med honom hela veckan.

SKRIVET: 2014-01-24, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 8

Sporter jag har gått i
 
Spelade fotboll ett tag när jag var typ åtta/nio år, men vet inte riktigt om det räknas, haha.
Sedan i sjuan/åttan spelade jag innebandy. En kompis drog med mig på några träningar och sedan spelade jag i ca ett år. Följde med på örebrocupen med laget, men tyckte inte att det var så där jätte kul så slutade. Kan bero på att jag är ganska så bollrädd med, haha.
 
 
Sedan rider jag ju såklart, som ni vet. Har alltid gillat hästar och började rida när jag var typ sju år gammal. Har ridit på flera olika ridskolor i olika perioder, haft skötponny tillsammans med en kompis i två år där vi var så ofta som möjligt och även bodde några veckor på sommaren, sedan hyrt egen sommarponny samt varit medryttare på Sid, Ceasar och nu Nora.
 
 
 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-24, kl 10:30:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredaaaag

Fredag idag och jag sitter i skolan och har engelska, gör dock ingenting för är klar med arbetet som vi håller på med. Har bara en lektion till efter detta och sen slutar jag tio över tolv.
Vet inte om jag ska åka direkt till stallet efter skolan och få skjuts av pappa hem, eller äta lunch ute med pappa och Mark vid ett, sedan åka till stallet och ta mig hem på eget sätt. Får se när jag slutar, men lutar mot att jag åker till stallet direkt så jag kan få skjuts hem.
 
 
 
kul man kan ha, haha.

SKRIVET: 2014-01-23, kl 20:23:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Välförtjänt

Kom till läggan för en stund sedan och är ensam här tills tio då jonte kommer hem. Så ska lägga mig under täcket i soffan och kolla på tv med en skål välförtjänt glass, hittade glass i frysen = lycka.

SKRIVET: 2014-01-23, kl 16:32:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Legday

Mötte upp mamma efter skolan för att gymma. Körde ben, rumpa och lite mage idag och kunde knappt gå ner för trapporna och ut till bilen efteråt, haha. Så kommer antagligen ha go träningsvärk imorgon.
Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan äta middag och ta det lite lugnt här hemma innan jag ska packa och åka iväg igen.

SKRIVET: 2014-01-23, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 7

Bild på mig själv för ett år sen

 

SKRIVET: 2014-01-23, kl 11:40:00 | PUBLICERAT I: Inspiration

Summer

Ååh, vill ha sommar, sol och värme, tunna kläder, bara ben och sena kvällar med kompisar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-23, kl 07:44:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Torsdag idag, och herregud, jag har inte sovit hemma sen i fredags. Är med andra ord i Partille just nu och sitter och äter frukost. Ska alldeles strax fixa mig för att sedan möta upp Sanna utanför allum och åka till skolan.
Går från nio till halv tre idag och direkt efter skolan hämtar mamma mig och så ska vi åka och träna. Var rätt längesedan jag gjorde det nu så det ska bli skönt att komma iväg!
Sedan ska jag hem en sväng, duscha, äta och hämta lite nya kläder samt ridkläder innan jag åker hit ikväll igen.
Så så ser min dag ut idag. Men bu måste jag fixa i ordning mig om jag ska hinna. Puss!

SKRIVET: 2014-01-22, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 6

Favorit låt
 
Har faktiskt ingen direkt favorit låt då jag lyssnar på så himla mycket olika varje dag, beroende på vilket humör jag är på. Men MIDVH är en så otroligt fin låt och kan verkligen lyssna på den hur mycket som helst, och den är extra fin att lyssna på när man är lite deppig.
Sedan finns min spotifylista här.
 

SKRIVET: 2014-01-21, kl 19:45:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Iskall

Kom precis till läggan och sitter nu i soffan och kollar farmen med en kopp kokhett te och tjock täcke. Sover i Partille, aka mitt andra hem haha, inatt igen. Så när jonty kommer hem vid tio ska vi göra varma mackor och mysa.
 
Men alltså, fyfan vad kallt det är ute?! Höll på att avlida förut i stallet, så mamma fick komma förbi med hennes termobyxor, halsduk och tjocka vantar.
Ridpasset gick i alla fall bra. Kände inte alls för att rida först då jag var så himla kall, men så fort jag satt upp kändes det mycket bättre. Alltså gud, hon är så fin och rolig att rida. Så arbetsvillig, mjuk och uppmärksam. Red dock inte så länge då paddocken är rätt hård, men 40min skritt- och travarbete blev det i alla fall med mycket volter och mjukgörande.
 
Nu sitter jag som sagt ensam hemma i läggan och kollar på farmen. Sen när ett är slut ska jag ta upp datorn och plugga lite. Känns som det är behövligt!

SKRIVET: 2014-01-21, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 5

Min bästa vän
 
Amanda. Det spelar ingen roll hur lång tid det går mellan att vi ses eller pratar. Vi är alltid lika bra kompisar och jag vet alltid vart jag har henne och vet att jag alltid kan prata med henne om det är något.
 

SKRIVET: 2014-01-21, kl 07:34:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag

Godmorgon! Fyfan vad jobbigt det var att gå upp förut, ville bara vända på mig och somna om. Vi somnade sent igår, filmen var slut vid tolv och sen kunde vi inte sova för ingen av oss var trött och det var sååå himla varmt överallt. Somnade nog inte innan två tror jag inte.
Nu sitter jag i alla fall i köket och äter frukost. Ska alldeles strax fixa i ordning mig för vid åtta ska jag ner till allum och möta upp Sanna. Så är liiite stressad just nu.
Vi hörs senare idag!

SKRIVET: 2014-01-20, kl 17:28:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma och vänder

Kom hem för en timme sedan och sitter nu på bussen påväg till Floda igen. Ska sova hos jonty inatt igen, så åkte bara hem för att duscha och hämta kläder samt ridkläder då jag ska till stallet imorgon.
Ska in och handla en sväng på allum på vägen till honom också då vi ska laga middag samt att jag behöver något lätt och fort som jag kan äta imorgon efter skolan då jag åker direkt till stallet, och inte hem emellan.

myskläder på, såklart

SKRIVET: 2014-01-20, kl 14:19:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ni måste se detta klipp

SKRIVET: 2014-01-20, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 4

Favorit artist 
 
Måste få ändra om detta till favorit band faktiskt, och mitt favoritband är Kent. Har inte lyssnat på dem så värst länge, utan började lyssna på dem för lite mer än ett år sedan. Men kan säga att jag nog aldrig lyssnat så här mycket på någon annan artirst/band som jag gjort på Kent på så kort tid. Lyssnar på dem när jag är glad, arg, ledsen, när jag är ute och går och aa, typ hela tiden.
 

SKRIVET: 2014-01-20, kl 09:40:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Hej och sorry för sämst uppdatering igår eftermiddag, men det hände lite andra grejer som gjorde att jag inte hann eller kände för att uppdatera.
Sov i alla fall hos jonte inatt med som jag sa och kunde verkligen inte somna igår kväll. Jonte gick och la sig vid tio medan jag satt uppe till tolv och kollade på film. Vaknade sedan när jontes alarm ringde vid sex, men låg kvar i sängen till åtta.
Nu är jag påväg ner för att möta Sanna utanför allum.

snabb på dagens 

SKRIVET: 2014-01-19, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 3

Innehållet i min väska
 
Oj, den här var riktigt svår då jag fullkomligt hatar att släpa runt på en väska när jag är ute och gör någontig, så jag har allt viktigt, så som hörlurar, nycklar, buss- och bankkort i jackfickan. Använder faktiskt bara väska om jag ska göra någonting speciellt, till exempel gymma eller åka till stallet efter skolan.
Men det som ligger i min väska just nu är datorladdare, plånbok, ett paket tuggummi, resegarantiblanketter och en penna.
 

SKRIVET: 2014-01-19, kl 10:22:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ändrade planer

Är påväg hem nu och ska nästan i stort sätt bara hem och vända. Hinner vara hemma någon timme innan jag åker tillbaka till Partille igen. Ska sova hos jonty inatt igen, så måste åka hem och hämta kläder och lite sådär. Hade ju inget med mig igår då jag åkte till honom direkt från stan på kvällen.


SKRIVET: 2014-01-19, kl 09:16:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Jonathan smsade igår kväll när jag satt på condeco med Amanda, så åkte hem till han på kvällen och sov här.
För en stund sedan blev jag väckt med frukost på sängen och nu ligger jag ensam här i läggan då han skulle iväg en sväng idag.
Så ska alldeles strax gå upp och städa i ordning lite och sedan lägga mig i soffan framför tv'n.

SKRIVET: 2014-01-18, kl 20:41:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördagsmyser



SKRIVET: 2014-01-18, kl 18:40:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stan

Håller på och fixar mig för ska snart gå ut till bussen och åka till Floda. Ska möta upp Amanda för att åka in till stan och sätta oss på något café och prata.
Men nu måste jag skynda om jag ska hinna!

SKRIVET: 2014-01-18, kl 15:22:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bibblan

Var iväg en sväng med mamma på biblioteket förut och lånade lite böcker. Hon skulle ha någon om hundar och jag passade på att låna några olika om hästar.
Nu ska jag strax gå ner och fixa i ordning lite lunch, så vi hörs senare!

SKRIVET: 2014-01-18, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 2

Vad ser jag fram emot det här året?
 
Oj, jag ser fram emot så sjukt mycket det här året, men kan dra mina topp två höjdpunker som jag har planerat än så länge i alla fall.
 
Det första jag ser fram emot är ju självklart min födelsedag som är om 39 dagar. Längtar så sjukt mycket samtidigt som det är lite skrämmande. Men det ska bli så skönt att inte behöva bli betraktad som ett barn längre, för det är jag verkligen inte.
 
 
 
Det andra jag ser fram emot är den här sommaren. Har planerat så sjukt roliga grejer med mina goa vänner. Ska ha tagit körkort innan juni så att jag och Amanda kan åka vart vi vill, när vi vill. Sååå skönt!!
Och sedan har vi även planerat in en del konserter och festivaler som vi ska till iår. Först ut är summerburst och helgen efter är det Håkan i slottskogsvallen iår igen. Sedan bråvalla i slutet av juni, kanske emmaboda i juli och wow i augusti. Det kommer verkligen att bli en kanonsommar!
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-17, kl 16:49:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Nora ♥

Hej, kom hem från stallet för en stund sedan och håller på att göra lite mat.
 Har snöat hela dagen idag och varit svin kallt, så kan inte säga att det var någon direkt höjdare att vara i stallet idag inte. Har ju alltid varit bortskämd med varma stall samt ridhus. Så fixade allt hö + kraft och mockade rätt så snabbt. Sedan kom mamma och vi gick ut på den rundan som vi försökte rida i tisdags, och den här gången hittade vi faktiskt rätt! Red dock inte idag utan skrittade henne för hand då jag tycker att det är minst lika viktigt att hon lyssnar från marken som när man sitter på. Så passade på att träna på lite ledarövningar, sånt som jag gjorde väldigt mycket med Sid när jag tog han om honom.
Rundan tog i alla fall ungefär en timme att promenera runt och efteråt pysslade jag och mös lite med henne i stallet innan jag eftemiddagsfodrade.
 
 


SKRIVET: 2014-01-17, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Listor

Dag 1

En bild på mig + 10 sanningar/fakta
 
* Jag presterar oftast bättre när jag har lite mer att göra eller tänka på, för då tar jag tag i saker fortare för att jag ska hinna med allt.
* Jag är väldigt tillbakadragen runt nya människor, men när jag väl lärt känna folk och trivs med dem släpper jag loss ordentligt.
*Jag har tix och "rynkar" näsan hela tiden, vilket jag inte tänker på utan har fått höra det av kompisar.
* Jag längtar så sjukt mycket tills jag fyller arton, om ynka 40 dagar, samtidigt som det faktiskt är lite skrämmande.
* Jag vill jättegärna göra fyra tatueringar efter att jag har fyllt år och har tänk på samt planerat dessa i två år.
* Jag har väldigt svårt för att lita på människor och släpper inte nya personer nära inpå så lätt.
* Jag är så sjukt höjdrädd, kan knappt stå på en stol utan att få svindel.
*Jag förlåter väldigt ofta personer för lätt och ger dem för många chanser.
* Jag vill i framtiden bo på en fin gård, lagom nära stan, med typ åtta boxplatser samt stor, fin mark för bra hagar och bedriva egen verksamhet där utöver jobb.
* Jag älskar att läsa då det är så avkopplande och när jag väl har kommit in i en bok kan jag inte sluta läsa den.
 
 
för ganska så exakt ett år sedan.

SKRIVET: 2014-01-17, kl 07:53:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon

Skulle egentligen inte gått upp förren nu, men vaknade för en stund sedan och gick ner och gjorde långfrukost som jag nu äter i lugn och ro framför datorn nere i köket. Så skönt med mornar när man inte behöver stressa.
Fredag idag och jag har en kort skoldag framför mig. Går bara från 9.45 till 12.10 och direkt efter skolan åker jag till stallet. Tänkte försöka mig på rundan jag egentligen skulle ha ridit i tisdags, men tror det går bättre idag då jag kan rida i dagsljus och se vart jag är någonstans. Mamma och Holly kanske skulle gå med som sällskap också.
 
Sedan ska jag med min bror och storhandla i eftermiddag och ikväll blir en lugn hemmakväll. Det behövs, är så trött hela tiden för att jag aldrig får sova ut samt att jag och mamma ska gå på några prova på pass på gymmet imorgon. Så ska vara hemma ikväll och komma i säng tidigt. Sedan ska jag verkligen ha sovmorgon på söndag, punkt slut.
 
helt sjult att det är mer än ett år sedan jag bodde i Kungsbacka.

SKRIVET: 2014-01-16, kl 20:59:16 | PUBLICERAT I: Listor

Fjorton dagar

Dag 1 - En bild på mig + 10 sanningar/fakta
Dag 2 - 
Vad ser jag fram emot det här året?
Dag 3 - 
Innehållet i min väska
Dag 4 - 
Favorit artist 
Dag 5 - 
Min bästa vän
Dag 6 - 
Favorit låt
Dag 7 - 
Bild på mig själv för ett år sen
Dag 8 - 
Sporter jag har gått i
Dag 9 - 
En låt som får mig att gråta
Dag 10 - 
Favorit årstid, varför?
Dag 11 - 
En bild på det jag köpte senast
Dag 12 - 
Bästa filmen & serien
Dag 13 - 
Mitt rum
Dag 14 - En bild på mig idag och det jag hade på mig
 
Snodde som sagt listan av Sanna och kommer nu att följa den här listan. Så i fjorton dagar framöver, klockan ett varje dag, kommer ett tidsinställt inlägg med dagens ämne att komma upp. Med start imorgon. Kul för er att lära känna mig lite bättre kanske, men även för att bloggen aldrig ska stå tom. 

SKRIVET: 2014-01-16, kl 18:20:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Underbart armpass

Var riktigt motiverad och taggad på att träna förut efter skolan och jag antar att det var anledningen till att dagens pass gick så jäkla bra! Började med tio min uppvärming på löpbandet, sedan hantlar och mjuka upp axlarna. Efter det varvade vi ryggövningar med armar/axlar och det gick så himla bra. Är så himla klen i armarna, orkar inte så mycket och tar verkligen inte mycket i vikt alls. Men idag kändes allt så himla bra och jag orkade mer än jag gjort innan. Så var riktigt nöjd efter dagens pass idag.
 
Sedan var jag med min bror en sväng på rusta för han skulle handla lite dukar och två lampor hem till sig. Nu ligger jag i min säng och håller på och läser lite bloggar. Ska göra lite tidsinställda inlägg som jag kan lägga upp om jag inte hinner blogga någon dag och har även snott en lista av Sanna som jag ska fixa lite inlägg till.
Funderar på att gå ner och göra något gott lite senare, typ chokladbollar. Är så himla chokladsugen och då kan jag äta det framför farmen som kommer på tv senare ikväll.
 

SKRIVET: 2014-01-16, kl 14:37:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Påväg till gymmet



SKRIVET: 2014-01-16, kl 10:55:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Åkte till Jonte igår kväll och sov där inatt. Vi har inte setts på hur långe som helst då jag har varit sjuk och han har varit upptagen, så igår träffades vi och pratade och bara mös hela kvällen. Mötte upp Sanna utanför Allum imorse och sitter nu i skolan och jobbar med projektet vi håller på med. Började en timme senare än vanligt idag, vilket var väldigt skönt och slutar runt halv tre/tre.
Direkt efter skolan möter jag upp mamma för att åka och träna. Ska köra armar, axlar och rygg idag och hoppas det går bra. Vill verkligen ha träningsverk imorgon för att känna att det har tagit.



SKRIVET: 2014-01-14, kl 19:13:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Uteritt och tisdagsmys

Kom precis hem från stallet och har hunnit byta om till myskläder och äta middag.
Var i stallet lite innan tre idag och mockade, fixade höpåsar och kratfoder innan jag tog in Nora och eftermiddagsfodrade. Fixade Nora rätt så snabbt efter att hon ätit upp då jag inte ville att hon skulle bli för kall utan täcke på, och även på grund av att det började ordentligt mörkna ute.
Sedan kom mamma och pappa när jag var klar och vi skrittade ut en sväng i skogen medan dem gick med som sällskap med Holly. Tänkte rida den långa rundan som Eva-Lena berättat om, men vi fattade inte riktigt hur den gick då jag trodde att det var en skogsrunda. Så när vi kom upp till en lite större väg vände vi och gick tillbaka till stallet igen. vi var dock ute i lite mer än en timme, så det blev en bra tur ändå.
 
Nu sitter jag nere i soffan och ska plugga lite innan farmen börjar. Sedan ska jag duscha och ha en myskväll i soffan framför tv'n resten av kvällen tillsammans med mamma. ♥
 

SKRIVET: 2014-01-14, kl 07:48:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag

Ska alldeles strax gå ut till bussen för att åka till skolan. Slutar kvart över två idag och ska ta bussen direkt till stallet. Kommer nog att rida ut med Nora då det förmodligen kommer vara fruset, hårt och knaggligt i paddocken, så därav min vackra outfit idag. Man måste ju hålla värmen i stallet nämligen, annars är det inte så himla kul. ;)

SKRIVET: 2014-01-13, kl 10:38:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skolan

Sitter i skolan och började för en stund sedan. Vi håller på att starta upp ett nytt, stort projekt som vi ska jobba med i tre veckor. Min butik heter arbetet och det går ut på att vi ska skapa våran egen drömbutik. Jag tycker det verkar som ett jätteroligt arbete och ser fram emot att jobba med detta.
Slutar halv fyra idag och efter skolan ska jag till um snabbt och sedan möta upp mamma på gymmet vid fyra tiden. Ben rumpa och mage står på schemat idag och jag längtar. Älskar benpass för orkar så mycket mer och det blir så mycket roligare då.

SKRIVET: 2014-01-12, kl 16:41:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Till brorsan

Ska alldeles strax åka iväg hem till min bror på fika och är antagligen där resten av kvällen, så vi hörs imorgon igen.
Puss!

SKRIVET: 2014-01-12, kl 15:36:42 | PUBLICERAT I: Shopping

New in

Mina svarta träningsbyxor har gått sönder i dragkedjan på ena benet så den öppnar sig hela tiden vilket är så himla irriterand, men jag har inte orkar åka och leta efter ett par nya. Så nu när jag och Amanda var inne i stan tog jag tag i det och hittade ett par skitsköna, snygga och billiga inne på H&M. Riktigt balla var dem och skönare byxor har jag nog aldrig haft på mig.
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-12, kl 10:41:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Godförmiddag! Har varit uppe en stund och hunnit duscha, äta frukost samt fixa mig. Ska alldeles strax gå ut till bussen för att åka till stan med Amanda. Längesedan vi sågs sist, så vi har en del att prata om, som alltid.
Senare i eftermiddag ska jag som sagt hem till min bror på födelsedagsfika med familjen, farmor, mormor och morfar.

SKRIVET: 2014-01-11, kl 18:58:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lång dag

Kom hem för någon timme sedan och direkt efter att vi kommit hem kom även min bror. Var inte planerat att han skulle vara här ikväll då han fyller år och skulle vart hemma hos sig ikväll egentligen, men han kom hit ändå och hade med sig fika. Så vi har firat honom nu på kvällen och han har fått sin present som vi var iväg och köpte förut idag. Han blev jätteglad och nöjd då vi köpte något han verkligen vill ha och som han har pratat mycket om.
Nu ligger jag i min säng och ska ta det lugnt en stund. Läsa lite bloggar och så där innan jag ska gå ner och börja med middagen. Vi ska ha myskväll här hemma hela familjen.
 
Hittade den här söta bilden på Nora som nyfödd liten bebis förut när jag googlade runt lite på hennes stamtavla. Har även gjort en ny kategori på bloggen som heter Provence du Nord där alla inlägg om henne som skrivits och som kommer att skrivas kommer att hamna så att det blir enkelt att hitta för både er och mig.
 
En vinglig liten Nora i mitten med hennes helsyster, som tyvärr är död, till höger och mamma till vänster bakom.

SKRIVET: 2014-01-11, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Provence du Nord

Eller Nora som hon kallas till vardags är en varmblodig travare, dock väldigt kraftig för att vara travare, född 2009, alltså fem år iår. Hon är tränad för travet hos sin uppfödare men aldrig startad samt även inkörd.
Nora är världens enklaste häst att ha och göra med från marken. Trots att hon är unghäst så är hon totalt genomsnäll och väldigt nyfiken av sig. Dock kan hon lätt bli lite otåligt om man står och pysslar med henne allt för länge i stallet innan ridning, men det ser jag bara som något positivt och som att hon vill komma ut på en ridtur.
I ridningen är hon som sagt väldigt grön. Men efter att hon lugnat ner sig lite och när man har fått henne att lyssna på hjälperna (hon blir lätt väldigt pigg och springig) är hon väldigt sammarbetsvillig och försöker alltid att göra sitt bästa hela tiden och försöka förstå vad det är man ber om. Hon är otroligt känslig för hjälperna och det krävs inte allt för mycket för att få henne att lyssna, och när hon väl gör det börjar hon komma ner med huvudet och jobba på riktigt fint stundvis.
 
Tycker redan om den här hästen såå mycket och tycker att det ska bli hur kul som helst att få vara med på den här resan och hjälpa till att utbilda henne till den superfina häst som hon kommer att bli i framtiden!
 
 

SKRIVET: 2014-01-11, kl 11:43:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stan

Ska åka in till stan nu och bland annat kolla efter födelsedagspresent till min bror som fyller år idag för vi ska hem till han imorgon på fika och fira han.
Jag skulle även behöva kolla efter att par handskar som jag kan ha när jag gymmar då jag får stora blåsor på händerna, vilket inte är så himla skönt.



SKRIVET: 2014-01-11, kl 09:09:41 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Godmorgon

Var uppe tidigt imorse och är nu påväg till gymmet för att köra ett pass. Armar och axlar samt säkert även lite rygg står på schemat idag och jag hatar att köra armar, är så svag där, så ska köra så hårt jag bara kan idag.

SKRIVET: 2014-01-10, kl 19:50:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Fredag och fredagsmys

Hade en kort skoldag idag, gick bara från 9.45 till 12.10. Tog sedan bussen till stallet direkt efter skolan och var där lite innan ett.
Red ett pass i paddocken idag med stor fokus på traven. Hon blir ju väldigt lätt lite stark och sprinig i traven, så jobbade mycket med halvhalter och att hon verkligen skulle lyssna direkt och inte fem sekunder senare. Efter att hon lugnat ner sig och insett att det är bättre att inte krånga utan att lyssna på mina förhållningar så började hon även slappna av ordentligt, komma ner med huvudet och arbeta på ordentligt. Vissa stunder var hon riktigt mjuk och fin, men det är mycket jobb och muskelbyggning kvar innan hon orkar bära upp sig ordentligt och arbeta korrekt under hela passet.
Tog en kort galopp i båda varven bara för att hon skulle få ha lite kul efter allt jobb och få springa av sig lite. Men det var så himla lerigt och geggit på vissa ställen i paddocken, så kunde inte riktigt arbeta henne i galoppen då hon halkade flera gånger.
När jag travade av var hon däremot riktigt mjuk och fin. Väldigt avslappnad och travade på bra i en lång och låg form samtidigt som hon frustade nöjt. 
Tänkte göra en närmare presentation av henne imorgon där ni får veta lite mer om henne. Så kika in här imorgon förmiddag om ni är nyfikna.
 
Nu på eftermiddagen har jag varit med mamma, pappa och farmor och handlat mat. Handlade även god middag för imorgon kväll samt lite gottigt som vi ska äta ikväll framför någon film. Så nu ska jag gå ner och sätta mig i soffan tillsammans med familjen.
Vi hörs imorgon!
 

SKRIVET: 2014-01-08, kl 20:30:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Världens drömgård

Satt och kollade runt lite på lite olika bloggar förut i skolan idag och kom in på ponnysanning som jag inte läst på hur länge som helst. Så skrollade ner lite i bloggen och såg ett inlägg om vääärldens drömgård nere i Skåne. Det är så sjukt snyggt, stort och lyxigt så ni fattar inte. Hade jag varit tio år äldre och haft 15 miljoner kronor liggandes så hade jag lätt slagit till på den här gården alltså.
 
På gården finns bland annat ett boningshus på nästan 300 kvm, lägenhet för anställda, stall med 11 boxplatser, stor fin paddock samt ridhus och skrittmasikn. Även mycket mark för stora, fina hagar. Dessutom finns det utomhuspool, gym och bastu samt festlokal med egen bar. Alltså, hur ballt ställe liksom??
 
 
 
 
 
Mer bilden på denna balla drömgård gård finns här.

SKRIVET: 2014-01-08, kl 18:54:13 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Killer vecka

Gud, känner verkligen att det var ett bra tag sedan jag tränade för är heeelt slut efter denna vecka, och än är den inte slut.
Körde armar, axlar samt lite rygg på gymmet idag. Började med 20 minuters uppvärming på bandet och sedan de tre första övningarna som jag har beskrivit i det här inlägget, för att mjuka upp axlarna innan vi gick på maskinerna. Kan säga att det var laagom jobbigt när det kom till att träna biceps/triceps 10x3, vilket fick bli det sista av dagens träningspass. Var helt slut efteråt och fick ändå går ner lite i vikterna idag då jag kände att jag inte orkade lika mycket som innan jul.
Men jaja, det är bara att komma igång igen och träna på så ska jag snart vara tillbaka där jag var innan jag tog en paus innan jul.
 
Så imorgon blir det ben, rumpa och mage som ska få plågas och på fredag ska jag till stallet och rida. Vi får väl se hur det går, för kommer nog vara aningens trött i hela kroppen efter denna veckan. Har gått från att inte ha rört på mig någonting till att ha ridit/tränat varje dag denna vecka. Men det känns såå skönt att verkligen ha kommit igång på riktigt nu igen!
 
 

SKRIVET: 2014-01-08, kl 12:43:27 | PUBLICERAT I: Listor

Dagens

Dagens humör: glad, lite trött bara.
Dagens mående: ont i huvudet och allmänt seg.
Dagens borde: träna.
Dagens frisyr: helt ofixat.
Dagens smink: som vanligt, concealer, foundation, puder, mascara och ifyllda ögonbryn.
Dagens klädsel: svarta jeans, svart tröja, johnny bulls, jacka och knallrosa naglar.
Dagens planer: skolan till halv tre, sedan träna med mamma.
Dagens materiella vill ha: lite mer pengar.
Dagens fundering: om jag ska köra armar idag på gymmet eller inte.
Dagens tråkigaste: att det var sjukt längesedan jag såg jonte.
Dagens längtan: min födelsedag.
Dagens superlängtan: sommar och sommarlov.

SKRIVET: 2014-01-07, kl 22:28:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Tisdag

Var i stallet vid kvart över nio imorses, trodde det skulle ta mycket längre tid att gå från bussen än vad det gjorde, och mockade samt fixade iordning maten innan jag tog in henne och fixade iordning henne. Eva-Lena var med nere i stallet också, så pratade med henne under tiden och fick veta lite mer om allt och så där.
Sedan kom mamma efter en stund och vi red ut, Eva-Lena gick med tillsammans med hennes hund Dina, vilket Holly tyckte var väldigt roligt för då hade hon någon att busa med, haha.
Vi var ute i ungefär 45 minuter och jag fick veta både en väldigt bra runda som tar lite mer än en timme att rida, samt en skog med små stigar överallt där man kan träna klättring och lite allt möjligt. Så det var väldigt bra.
 
Väl hemma har jag inte gjort någonting alls idag. Åt pannkakor till lunch vilket var såå gott!! Sedan har jag bara legat i soffan i stort sätt hela dagen. Var egentligen tänkt att vi skulle komma iväg och träna i eftermiddags, men det var ingen av oss som var särskillt pigga på det, så vi sket i det. Herregud, vad lata vi är.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla paradise hotel, sedan sova.
Skola imorgon och jag ska upp hyffsat tidigt.
Puss och godnatt. Vi hörs!

SKRIVET: 2014-01-07, kl 08:01:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Livet med häst

Har precis varit nere och ätit en stoor frukost för att orka hela förmiddagen och ligger nu uppe i sängen igen. Ska alldeles strax byta om till ridkläder och gå ut till bussen.
Tänkte rida ut en sväng idag, så mamma kommer dit med Holly lite senare och följer med ut. Men först ska jag dit och mocka samt fixa mat så att det är klart och inte behöver göras efteråt.
Men nu måste jag skynda.
Vi hörs under dagen.

SKRIVET: 2014-01-06, kl 18:32:59 | PUBLICERAT I: Träning och hälsa

Helt slut

Kom hem från gymmet för ungefär en timme sedan och har duschat och ätit lite.
Körde uppvärming 20min på löpbandet, sedan var det ju så sjukt länge sedan jag var på gymmet senast och de har bytt ut och fått helt nya och lite andra maskiner. Så idag var min träning inte speciellt logisk, utan gick runt till i stort sätt varje maskin och kollade hur man gjorde och vilken muskelgrupp de tränade. Måste ju lära mig maskinerna på nytt nu om jag ska kunna ha ett sammanhängade träningsschema.
Var inte heller så peppad på att träna idag och tog det väldgt lugnt då jag känner att jag fortfarande inte är helt frisk. Känner även att jag har tappa mycket under min paus nu under jul och nyår, så får börja enkelt med lätta vikter för att bygga upp mina muskler igen.
 
Nu ska jag bara slappa i soffan resten av kvällen. Är ensam hemma då mamma och pappa blev bjudna på middag hos min morbror, så är hundvakt för min prinsessa.
Ska även sova tidigt ikväll då jag ska upp tidigt imorgon. Ska nämligen ta bussen halv nio från mig för att åka till stallet.

SKRIVET: 2014-01-06, kl 15:30:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Tycker om dig sååå

Kom hem från stallet för en stund sedan, har hunnit äta lunch och lite så där sedan jag kom hem bara.
Var i stallet vid tio imorse och mockade innan Eva-Lena, som äger hästen, kom ner och visade hur mycket mat hon ska ha varje dag och vilka sysslor jag ska göra när jag är där och lite så.
 
Sedan tog jag in henne, borstade länge och pysslade för att lära känna henne innan jag gjorde iordning henne och gick ut till paddocken. Red väldigt kort och väldigt enkelt, dels för att hon är ung och outbildad och dels för att det var andra gången jag red henne och än så länge vill jag bara känna hur hon är att rida. Försöka hitta lite knappar och så där. Men herregud vad trevlig hon är att rida alltså! Så pigg och sammarbetsvillig och försöker verkligen alltid göra rätt, även ifall det är svårt att förstå vad man ber om hela tiden. Hon är så mjuk och fin att rida och det krävs inte mycket för att hon ska lyssna på en.
Sedan att hon blir lite pigg och stark i traven är något man får jobba på, men kul att hon har energi och vill. Och såklart att det är mycket roligare att springa fort och bocka och busa än att trava runt på volten och jobba. ;)
Men det märks att hon är ung då hon inte orkar så mycket och så länge än, och hon visar väldigt tydligt när hon är trött genom att kasta och dra med huvudet. Haha, lite charmigt faktiskt! Och då är det bättre att börja avsluta istället för att krångla med henne.
 
Pysslade med henne en stund efter ridningen med innan jag släppte ut henne i hagen igen och lunchfodrade. Fixade sedan nya höpåsar samt kraftfoder i lugn och ro och kollade runt lite i stallet. Det är inte så stort, men mysigt!
 
Nu ska jag sticka iväg och träna med mamma och pappa. Var riktigt längesedan jag var med och tränade nu, och är fortfarande inte helt frisk egentligen samt att jag är lite mör i kroppen efter dagens ridpass. Men ska ta det lugnt på gymmet idag, måste komma igång igen nu känner jag.
 

SKRIVET: 2014-01-05, kl 19:19:52 | PUBLICERAT I: Shopping

Lite shopping

Köpte ett helt vanligt svart regnställ med reflex längst ut på ärmar och ben. En väldigt bra grej med byxorna är att dem har dragkedja längs med hela benen som man kan dra upp så att man enkelt får på sig byxorna utan att man ska behöva ta av sig om man har jobbiga skor. Väldigt bra faktiskt.
Sedan handskar i läderimitation med gummipluppar på insidan, även tunnare material på knogar och insida fingrar, sånt som "andas" så att det inte blir så jäkla svettigt om händerna. Dock kommer de bli pisseblöta om det regnar, men det får de bli då för de verkade sjukt bra i övrigt.
Sedan halsbandet till Holly var det egentligen inte planerat att jag skulle köpa, men hade letat efter något fint till henne tidigare idag på my dog, men inte hittat något som jag tyckte skulle passa henne. Men så var det 50% rabatt på detta inne på Hööks, så självklart köpte jag det till henne, och det passar såå bra på henne, lilla prinsessan! 
 
 

SKRIVET: 2014-01-05, kl 18:00:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hööks

Fick med mig ett regnställ, handskar med sjukt bra grepp och ett jättefint halsband till Holly så är nöjd. Kan visa mer när jag kommer hem.
Känns i alla fall väldigt skönt att jag nu har regnkläder när jag ska till stallet imorgon så att jag inte blir helt pisseblöt och kall. 

SKRIVET: 2014-01-05, kl 14:55:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

My dog

Sitter med mamma inne på my dog i stan och har varit här hela dagen. Sitter nu på läktaren och äter kanderade mandlar, vilket är sååå gott, och väntar på att en show ska börja.
När det är slut ska vi en sväng till Ikea och om vi hinner ska vi förbi Hööks med så att jag kan köpa ett par handskar.



SKRIVET: 2014-01-04, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Collage

New things

Nu när jag ska börja rida kommer jag ju att behöva köpa lite nya ridgrejer då jag sålde en hel del i somras eftersom jag inte trodde att jag skulle rida igen på några år. Har egentligen ridkläder så att det funkar, men jag total älskar att köpa nya ridkläder. Det är så kul och finns så himla mycket snyggt! Dock får det vänta tills jag har pengar till det, ska kolla lite under gbg horse show sedan som är i slutet av februari.
 
Men något jag verkligen är i akut behov av är ett regnställ. Har nämligen inget och då stallet jag ska börja rida i inte har någit ridhus utan endast paddock så behöver jag regnkläder som håller tätt, för hur kul är det att gå runt och vara kall och blöt? Så det måste jag åka och kolla efter snarast!
Sedan skulle det vara bra med ett par riktigt bra handskar som man får ett bra grepp med. Hästen jag ska börja rida blir nämligen väldigt stark när den blir pigg och drar lätt tyglarna ur händerna på mig. Så ett par hanskar som man får bra grepp med står också överst på inköpslistan.
 
 

SKRIVET: 2014-01-04, kl 11:22:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Godmorgon! Sitter i köket och äter frukost samtidigt som regnet verkligen öser ner utanför. Hade egentligen tänkt åka och träna imorse, men vaknade vid sju och mådde inte helt bra så somnade om igen och sov fram tills nu. Måste dock börja ta tag i träningen snarast, speciellt om jag ska börja rida igen för har så jääävla ont i hela kroppen efter igår, haha. Kan knappt sitta ner för har ont strax under rumpan, i sittbenen, har ont på insidan av knäna och i skuldrorna. Har även sjukt ont mellan ring- och pekfingret då jag red utan handskar igår och hästen var liiite pigg och stark, haha.
Så nej, nu kan jag inte vara lat längre utan måste verkligen ta tag i träningen igen så att jag kan bygga upp lite muskler. Speciellt i armarna då jag verkligen är hur svag som helst i dem samt att jag har märkt att jag väldigt lätt får ont i just skuldrorna, så de måste jag också lägga lite extra fokus på.
 
Jaja, nog pratat om träning nu. Hade tänkt gå ut på en pw eftersom jag skippade träningen, men det känns inte så himla lockande i det här vädret faktiskt. Så ska nog gå upp och krypa ner under täcket i min säng igen med en riktigt bra bok och ligga och läsa hela dagen. Låter som en bra plan.
Vi hörs senare!
 

SKRIVET: 2014-01-03, kl 17:30:00 | PUBLICERAT I: Inspiration

Daily inspiration

 
 
 
 
 
 

SKRIVET: 2014-01-03, kl 15:05:00 | PUBLICERAT I: Provence du Nord

Provridingen

Kom hem för en stund sedan och har ätit, köpte pizza, så himla gott och sa i lördags att när jag kunde svälja och äta utan att det gjorde ont skulle jag göra det så ja, och sedan bara slappat i soffan framför tv'n med datorn i knät.
 
Provridningen gick bra tyckte jag. Det är alltid svårt att rida en ny häst de första gångerna då man inte riktigt vet hur man ska rida den för att det ska gå så bra som möjligt och så får man ju lite prestationsångest när folk står och kollar på. Men ägaren stod med på marken inne i paddocken och gav små användbara tips hela tiden som gjorde det hela mycket enklare.
Men det kändes i alla fall bra under provridningen och det är huvudsaken. Hästen verkar även jättetrevligt. Väldigt lugn och enkel att ha och göra med, genomsnäll och busar inte mer än små glädjeskutt i galoppen, och väldigt känslig och härligt att rida med lite egen motor. Dock ung och outbildad vilket får mig att tänka på Sid som jag red för två år sedan. Men jag älskar ju sådana hästar, så jag tror verkligen att det här är en häst som kommer att passa mig.
Ägaren till hästen sa även hon att hon tyckte att det såg trevligt ut när jag red, att jag har väldigt bra sits och balans och mjuka, stilla händer, och så tyckte hon att det var väldigt bra att jag har erfarenhet av att rida unghäst sedan tidigare.
Dock är ingenting bestämt än så länge då jag sa att jag skulle tänka på saken tills imorgon. Men vill jag så tyckte vi båda att vi skulle ge det en chans och se hur det utvecklas. Hoppas ju såklart på att det ska fungera, men ska ju kunna och orka ta mig dit samt att det ska fungera mellan mig, häst och ägare. Men ska kolla lite busstider och så, för vill verkligen ge det en chans och se om det funkar.
 
älskade, saknade häst ♥

SKRIVET: 2014-01-02, kl 23:57:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uptade

Hej! Hade en otroligt lugn och bra nyår hemma som sagt med otroligt god mat och trevligt sällskap. Mina föräldrar hade gäster hemma och så var min storebror hos oss också, så det var väldigt kul faktiskt.
Sedan igår låg vi bara i soffan heela dagen och slappade hela familjen. Kollade på iron man ett och två som gick på tv och efter det värmde vi gårdagens rester som blivit över och åt, sjukt gott, även fast jag hade föredragit pizza.
 
Idag har jag inte gjort mycket alls, sov länge imorse och skulle ha gått på långpromenad med mamma och Holly, men det regnade så och jag har inga rengkläder, så har bara varit hemma och pysslat lite i mitt rum idag istället och bara tagit det lugnt.
Nu måste jag dock sova då jag ska upp tidigt imorgon för att åka iväg och provrida en häst som jag förhoppningsvis, om allt känns bra, ska börja rida ett par dagar i veckan. Så vi hörs mer imorgon. Godnatt!